Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Branchepartijen tekenen petitie voor toegangsrecht en kindcentra

De vijf brancheorganisaties, Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang (BMK), Brancheorganisatie Kinderopvang, PO-Raad, Sociaal Werk Nederland en VNG, hebben samen met Platform Kindcentra en Kindcentra 2020 een petitie aangeboden aan de Tweede Kamer.

In de petitie vragen de organisaties realisatie op zo kort mogelijke termijn van:

  • een recht op toegang tot kinderopvang voor alle kinderen van 16 uur per week voor de 2-4 jarigen
  • een recht op toegang tot kinderopvang voor alle kinderen van 10 uur per week voor de 4-12 jarigen
  • de mogelijkheid om kindcentra te vormen waar vanuit één organisatie zowel primair onderwijs aangeboden kan worden als kinderopvang.

Visie

‘Met het aanbieden van deze petitie onderschrijven we de visie van Kindcentra2020 en trekt samen op met Kindcentra 2020 en andere partijen (werknemersorganisaties, ouderorganisaties, werkgeversorganisaties en andere partijen die belang hechten aan kindcentra) om aandacht te vragen voor dit onderwerp bij de politiek’, meldt de BMK op hun website. Daar staat ook een overzicht van wie de petitie hebben ondertekend.

Stap vooruit

‘Het is tijd dat er daadwerkelijk stappen gezet worden, de maatschappij vraagt er om!’, zo staat in de petitie. ‘U, leden van de commissies SZW en OCW, kunt hier een belangrijke bijdrage aan leveren door dit thema stevig te agenderen, opdat Nederland een forse stap vooruit zet in de kwaliteit en de samenhang van de pedagogisch-educatieve voorzieningen voor onze kinderen.’

De volledige tekst van de petitie is hier te vinden >>

40% van de ouders met een kind op een reguliere basisschool of kinderdagverblijf, zou hun kind naar een kindcentrum laten gaan als er één in de buurt zou zijn. Dat blijkt uit het onderzoek Ouders over kindcentra, in opdracht van Kindcentra 2020. Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.