Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Branchepartijen pleiten voor versoepelingen in kinderopvang

Vanaf zaterdag 5 juni zullen coronamaatregelen landelijk verder worden versoepeld, maar branchepartijen BK en BMK pleiten ook voor versoepelingen van coronamaatregelen in de kinderopvang. Zo vinden de partijen bijvoorbeeld het in stand houden van aparte groepen (cohorten) ‘onredelijk’.
versoepelingen-in-kinderopvang
Oksana Kuzmina / stock.adobe.com

Dit melden de BK en BMK op hun websites.

Versoepeling maatregelen

Het demissionaire kabinet zal de coronamaatregelen op zaterdag 5 juni verder versoepelen. Welke maatregelen precies aangepast zullen worden, besluit het kabinet uiterlijk vrijdag 28 mei. Een toelichting op deze versoepeling zal gegeven worden tijdens de persconferentie op diezelfde avond (vrijdag 28 mei), vanaf 19.00 uur.

Generiek kader

Binnen de kinderopvang is onder meer het generiek kader nog altijd van kracht. Daarin staan adviezen voor kinderopvangorganisaties en scholen om de verspreiding van COVID 19 zoveel mogelijk te voorkomen. Uitgangspunten zoals afstand houden, het beperken van contacten, hygiënemaatregelen en de gezondheidscheck vormen de basis van dit kader.

‘Onredelijk’

‘Met name het in stand houden van de cohortering of bubbels binnen de kinderopvang wordt beleefd als onredelijk op het moment dat er veel maatregelen in andere sectoren (bijv. sport en voortgezet onderwijs) al worden losgelaten, stellen de branchepartijen. ‘Daarbij komt de zomer eraan en spelen kinderen veel buiten, waar de kans op besmetting kleiner is. Het aantal meldingen van besmetting en quarantaine neemt momenteel af.’

Afbouw maatregelen kinderopvang

De BK en BMK pleiten, samen met hun partners, in overleggen die momenteel plaatsvinden voor een afbouw van de maatregelen in de kinderopvang. ‘We weten nog niet wat hierover besloten wordt. Zodra we hier duidelijkheid over hebben, zullen we de leden hier direct over berichten. Mocht er in de besluitvorming nog geen aandacht zijn voor de versoepelingen voor de kinderopvang, dan zullen wij hier ons hiervoor blijven inzetten.’

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.