Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties6

Brancheorganisatie schat kostenstijging op 3,7 procent

Brancheorganisatie schat kostenstijging op 3

Brancheorganisatie Kinderopvang heeft op basis van CPB-ramingen een prognose gemaakt van de gemiddelde kostenstijging voor kinderopvangondernemers in 2012. Dit zal neerkomen op 3,7 procent, vooral veroorzaakt door stijgende loonkosten en voor een kleiner deel door stijgende energie- huisvestings- en voedingskosten.

CAO-onderhandelingen
De precies loonstijging voor 2012 zijn nog niet bekend, de cao-onderhandelingen moeten nog plaats vinden. Op basis van de ramingen van het CPB stijgen de lonen in de marktsector met 2 procent. Omdat er in mei 2011 ook al 1 procent loonsverhoging was met een overloop naar 2012 van 0,33 procent komt de totale loonstijging uit op 2,33 procent.

Berekening
Het CPB geeft voor 2012 een inschatting van de gemiddelde stijging van de sociale lasten die de werkgever moet afdragen van 0,75 procent. De totale loonkostenstijging voor de kinderopvangbranche voor 2012 wordt geraamd op 4,38 procent. Andere kosten zoals energie, huisvesting en voeding stijgen naar verwachting met 2 procent. De Brancheorganisatie heeft uiteindelijk het gemiddelde van 4,38 en 2 procent genomen als prognose: 3,7 procent, maar benadrukt dat dit nog kan veranderen.

Foto: Stock.xchng

6 REACTIES

  1. In reactie op die persoon hieronder: wat een onzin om de kinderopvang rekenfouten ‘aan te rekenen’ en dit te relateren aan het opvoeden van onze kinderen. Is het persbericht door een Pedagogisch Medewerker geschreven of door iemand van de brancheorganisatie? Flauw om zo’n reactie te plaatsen. Het klopt overigens dat ook ik het rekensommetje niet rond krijg. Zal wel aan mijn werk liggen 😉

  2. Lees alle reacties
  3. Die loonsverhoging was inderdaad in 2011, niet in 2012. Bedankt voor uw oplettendheid, het is inmiddels aangepast in de tekst. Mocht bekend worden of er in 2012 loonsverhoging zal komen, dan vermelden we dat uiteraard direct op Kinderopvangtotaal.

  4. Die loonsverhoging was inderdaad in 2011, niet in 2012. Bedankt voor uw oplettendheid, het is inmiddels aangepast in de tekst. Mocht bekend worden of er in 2012 loonsverhoging zal komen, dan vermelden we dat uiteraard direct op Kinderopvangtotaal.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.