Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Brancheorganisatie heeft nieuwe voorzitter

Leo Houwen is benoemd tot nieuwe voorzitter van Brancheorganisatie Kinderopvang. Hij volgt hiermee Mariëlle Rompa op. Houwen heeft geen ervaring als manager/directeur in de kinderopvangbranche, maar weet uit andere werkervaring wel hoe belangrijk kinderopvang is voor de arbeidsmarkt en de arbeidsparticipatie in Nederland.
In 1984 nam Houwen het initiatief om samen met partners in de kinderopvang gastoudercentrales op te zetten om herintredende vrouwen te faciliteren.
In 1984 nam Houwen het initiatief om samen met partners in de kinderopvang gastoudercentrales op te zetten om herintredende vrouwen te faciliteren.

Houwen was bijna 40 jaar werkzaam binnen de uitzend- en detacheringsbranche, de afgelopen jaren als corporate vice-president van USG People. Hij behartigde de belangen van deze sector in Nederland en Europa. Ook zet hij zich al jarenlang in voor het stimuleren van het aantal vrouwen op de arbeidsmarkt en in topposities. Houwen wil kinderopvang hoger op de politiek- maatschappelijke agenda zetten omdat het een belangrijke bijdrage levert aan onze economie.

Vrouwen in de top

Naast diverse management en directiefuncties in de uitzend- en detacheringbranche, was Houwen actief binnen de Algemene Bond voor Uitzendondernemingen (ABU) en een belangenorganisatie voor de branche in Brussel (CIETT). Afgelopen jaar startte hij als kwartiermaker van Topvrouwen.nl; een initiatief van het ministerie van OC&W en VNO-NCW om de doorstroom van vrouwen naar topposities te bevorderen.

Gastoudercentrales

Houwen weet uit eigen ervaring hoe belangrijk kinderopvang is voor de arbeidsmarkt en de arbeidsparticipatie in Nederland. In 1984 nam hij vanuit de uitzendbranche het initiatief om samen met partners in de kinderopvang gastoudercentrales op te zetten om herintredende vrouwen te faciliteren. ‘Willen we in onze economie duurzaam investeren en al het menselijke kapitaal benutten, dan vormt kinderopvang een basisvoorwaarde. Niet alleen voor nu maar ook voor volgende generaties’, aldus Houwen.

Onlangs veranderde de samenstelling van het bestuur van de Brancheorganisatie. Drie van de zes bestuursleden stapten op. Lees meer >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.