Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

BOinK vindt sluiting Utrechts kinderdagverblijf terecht

Hoewel ouders het niet eens zijn met de sluiting van het Utrechtse kinderdagverblijf Jeckio, vertrouwt oudervereniging BOinK op de professionaliteit van de GGD die op sluiting heeft aangedrongen. De kwaliteit van de pedagogisch medewerkers bleek onder de maat, net als de hygiëne en veiligheid. 'De GGD is zeker niet over één nacht ijs gegaan en heeft een zwaar maar moedig besluit genomen,' aldus BOinK-voorzitter Gjalt Jellesma op RTV Utrecht.
BOinK vindt sluiting Utrechts kinderdagverblijf terecht
Foto: ANP Photo

Ouders herkennen zich niet in het beeld van ondermaats presterende pm’ers. Zij zijn juist vol lof over het team. Jellesma benadrukt dat ouders vaak niet een volledig beeld hebben van wat er zich de hele dag op de opvang afspeelt. ‘Ouders zien meestal alleen wat er aan het begin en einde van de dag gebeurt.’

Inspectierapporten ter inzage

Ouders weten vaak ook niet van de status van binnenkort of onlangs uitgevoerde inspecties. De inspectierapporten van de GGD moeten ter inzage voor ouders op de opvanglocatie liggen. Bij BOinK ervaren ze dat dit niet overal het geval is en zeker niet op locaties waar van alles mis is. ‘Ouders mogen meer verwachten dat de minimale kwaliteitseisen’ vindt Jellesma. Hij vindt het belangrijk dat de GGD benadrukt dat als die ondergrens niet gehaald wordt, er dan echt voldoende reden is om tot sluiting van de locatie over te gaan.

Definitieve sluiting

Kinderdagverblijf Jeckio vangt vijftig kinderen op de gesloten opvang op en heeft nog een tweede, wel goed functionerende locatie elders in Utrecht. Als er tegen het einde van de week geen oplossing is om de kwaliteit van de gesloten opvanglocatie te verbeteren, gaan de deuren van deze locatie definitief dicht.

1 REACTIE

  1. De GGD rapporten zijn in te zien via het landelijkregisterkinderopvang.nl.
    Als ik de rapporten lees schaam ik me als kinderopvangorganisatie diep voor dit soort kinderopvangorganisaties. Fouten maken doen we allemaal maar los ze dan wel op. Als je er niet mee eens bent laat dit dan ook duidelijk blijken door je zienswijze in te dienen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.