Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

BOinK pleit voor heropening buitenschoolse opvang

De buitenschoolse opvang (bso) kan volgens het OMT nog niet open op 8 februari, omdat dit kan leiden tot extra contactmomenten en daardoor extra besmettingen. BOinK-voorzitter Gjalt Jellesma vindt het onzin dat de bso nog niet open gaat. ‘Verruiming die in de praktijk nauwelijks uitvoerbaar is, ís geen verruiming.’
Pexels / Pixabay

Dat zegt Jellesma tegen RTV Utrecht.

Buitenschoolse opvang

De buitenschoolse opvang (bso) kan volgens het OMT nog niet open, omdat de groepen op de bso en op school anders zijn samengesteld. Heropening van de bso zal dus tot extra contacten en mogelijk extra verspreiding van het coronavirus leiden.

Te veel voorwaarden

De voorzitter van de ouderbelangenvereniging vindt dat er überhaupt te veel voorwaarden worden gesteld aan de heropening van de kinderopvang. ‘Als één pedagogisch medewerker ziek is, moet al het personeel naar huis. Dan moet de opvang dus dicht. Dat werkt niet. Laatst gebeurde dat ook: één besmetting en vijftig baby’s zaten thuis waaronder ook kinderen van mensen uit de zorg die dan dus niet naar hun werk kunnen. Verruiming die in de praktijk nauwelijks uitvoerbaar is, ís geen verruiming.’ BOinK zegt deze week hard te gaan lobbyen om de eisen van tafel te krijgen.

Noodopvang

De bso blijft wel noodopvang bieden voor kinderen van wie één of beide ouders werken in een cruciale beroepsgroep en voor kinderen in een kwetsbare positie. De compensatieregeling zal voor de bso door blijven lopen, voor de dagopvang stopt het. Dat meldt de Brancheorganisatie Kinderopvang.

Beslisboom

BOinK laten weten samen met AJN Jeugdartsen Nederland nog navraag te doen bij het RIVM of ook kinderen met een (onschuldige) verkoudheid thuis moeten blijven. Zodra daar meer duidelijkheid over is zullen we dat communiceren en indien nodig de beslisboom voor het wel of niet toelaten van kinderen op de kinderopvang aanpassen.

Bronnen: RTV Utrecht, BOinK

De heropening van de dagopvang is voor veel ouders een opluchting, maar er zijn ook zorgen. Wij zetten informatie en tips op een rij voor medewerkers om (weer) zo veilig mogelijk aan het werk te gaan in de kinderopvang. Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.