Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Boekentip van Ingeborg juni

Boekentip van Ingeborg

De tip van juni:

Kleine Ezel en het boebeest

(vanaf 3 jaar) 

Tijdens de storm vliegert Kleine Ezel met Jakkie, maar de nieuwe kiepauto van Ibis is veel anntrekkelijker. Ibis wil graag spelen met Jakkie, maar sluit Kleine Ezel buiten. Mamma Ezel heeft geen tijd voor haar zoon, want tijdens de storm is de sok van Maraboe weggewaaid. Maraboe: het vreselijke, verschrikkelijke beest waar iedereen bang voor is, zal ongelooflijk kwaad zijn. Kleine Ezel wil mamma helpen zoeken en trekt erop uit. Steeds verder dwaalt hij af met zijn kleine lantaarntje. Hij vindt de sok, maar akelig gekrijs komt steeds dichterbij. Kleine Ezel krijgt het een beetje benauwd. Maraboe woont op een vuilnishoop en heeft een harde stem, hij krijst. Hij bedoelt het niet slecht. Maraboe is wanhopig op zoek naar vriendschap, maar hij stoot veel dieren van zich af: zijn grootte, zijn krijsend geluid en zijn wat onbehouwen gedrag zijn niet de ideale ingrediënten voor vriendschap. Maar Kleine Ezel laa Hij komt op bezoek bij Kleine Ezel. En Jakkie, die moet maar even wachten. Dit verhaal is eerder in musicalvorm verschenen. Net als in het theater betoveren de tekst en de illustraties iedere keer opnieuw.

Rindert Kromhout/Annemarie van Haeringen, Kleine ezel en het boebeest. Uitgeverij Leopold, ISBN 9789025850371. Prijs € 13,50.

Ingeborg Hulsebos verzorgde vanaf 2002 de rubriek Kinderboeken in Kinderopvang. Ook op haar eigen site http://www.ingeboek.nl schreef ze vol enthousiasme over kinderboeken en alles wat daarmee samenhangt.

Eerdere boekentips:

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.