Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Monika Katinger – Welkom lief klein kereltje

De meeste kinderen van onze peutergroep zijn de kinderen die doorstromen vanuit de babygroep. Het is altijd extra spannend als er een helemaal nieuw kindje van buiten ons kinderdagverblijf geplaatst wordt in onze groep.

Stralend gezichtje
Het intakegesprek met de ouder geeft al een beetje de indruk van hoe het kleintje kan zijn, maar het blijft nog steeds een grote onbekende en een verrassing. Onze nieuwste ‘aanwinst’, Jelle van bijna tweeënhalf jaar oud, is één en al positiviteit! Een jongetje met een stralend gezichtje, heldere oogjes die alles willen zien en een glimlach die je meteen ook doet glimlachen.
Vanaf dag één deed Jelle gewoon mee met de activiteiten: hij heeft meegezongen en lekker fruit gegeten, buiten was hij meteen aan het spelen en aan het fietsen. We waren een klein beetje verbaasd – dit was bijna te goed, te makkelijk om waar te zijn.

Oogjes dicht en snaveltjes toe
Op dag twee, toen hij voor het eerst zonder mama bij ons was, is de bekende mededeling op een gegeven moment toch gekomen: “mama komt zo”. Ja, lieve Jelle, mama komt inderdaad zo, bevestigden wij. De eerste traantjes zag ik in jouw oogjes toen je voor het eerst naar bedje ging. Maar, wat heb jij je toch groot gehouden, Jelle! Jij ging niet huilen, de traantjes rolden niet echt over jouw gezichtje. Als een heel wijs, verstandig jongetje luisterde je rustig naar mijn geruststellende woorden en later naar het liedje van meneer de Uil uit de Fabeltjeskrant. En jij deed het na een tijdje inderdaad wel: ‘oogjes dicht en snaveltjes toe’.

Paardenfluisteraar
Jij bent gek op dieren, vooral paarden vind je ontzettend leuk. Meestal loop je dan naar de bak of boerderij met dieren, als je binnenkomt en kiest daar een paardje uit. Als een paardenfluisteraar stel jij je kleine vriend en jezelf gerust. Je deelt er je gevoelens en je indrukken mee. Ik hoop maar dat het goede, positieve indrukken zullen zijn, Jelle, en dat jouw oogjes zullen blijven stralen. Dat jij je prettig zal voelen bij ons en graag komt spelen in jouw nieuwe groep. Welkom, lief, klein, wijs kereltje!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.