Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Monika Katinger – Mijn derde schooljaar is afgelopen…

Het is niet te geloven, maar inmiddels is het derde schooljaar van mijn studie pedagogiek afgelopen! Alle verslagen heb ik op tijd ingeleverd, en ook een examen afgelegd. De cijfers die ik heb behaald zijn hoog, er zit zelfs een tien tussen!

Ondanks weinig onderwijs tijdens dit schooljaar (het ging voornamelijk om stage) is het toch een intensief jaar geweest. Elke periode moest ik een uitgebreide opdracht maken (soms twee) – de één sprak me persoonlijk meer aan dan de ander – maar uiteindelijk zijn ze allemaal goed gelukt.
Het meest uitgebreid vond ik het project dat begon in de derde periode en door liep door tot de vierde periode van dit schooljaar. Ik heb een pestprotocol voor de BSO voor mijn organisatie ontwikkeld. Het was uitdagend en ook een beetje spannend – voor zover ik weet hebben nog maar weinig kinderopvangorganisaties pestprotocollen.
Ik heb hierover goede feedback gekregen van de pedagoge van mijn organisatie en tevens mijn stagebegeleidster en ook waardevolle aanvullingen van een pedagogisch coach. Mijn presentatie voor clustermanagers verliep ook goed.
In een verkorte en iets aangepaste vorm zal het protocol waarschijnlijk toegepast worden in de praktijk.

In de tweede periode van mijn stage ben ik betrokken geweest bij het activiteitenbeleid en bij het ontwikkelen van de activiteitenboeken voor kinderdagverblijven en voor de buitenschoolse opvang. Het is intensief werk en het proces is nog niet afgesloten. In het vierde jaar van mijn studie zal ik weer stage lopen binnen mijn eigen organisatie, TintelTuin. Voor deze mogelijkheid ben ik mijn stagebegeleidster en onze directeur zeer dankbaar.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.