Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Monika Katinger – Eerste Kinderopvangcollege

Het eerste Kinderopvangcollege van de KinderopvangAcademie is nu een feit! Vandaag heb ik voor het eerst op mijn computer naar de uitleg van Steven Pont geluisterd en gekeken. Ik vond het erg geslaagd!

Ik ben sowieso al een “eeuwige studente”, zo noem ik mezelf al een tijdje (lees: een paar jaar). Ik leer graag iets nieuws, wil me blijven ontwikkelen en zou het liefst weer een studie willen volgen.

Verrijking
Het initiatief van het blad Kinderopvang en de KinderopvanAcademie vind ik heel goed en origineel. De inhoud van de opleiding voor pedagogische medewerkers is karig. Zich blijven ontwikkelen is noodzakelijk, vind ik. Daarom vormt een initiatief als deze een verrijking voor de kinderopvang branche.

Op een duidelijke, levendige manier legt Steven Pont in het eerste college het verschil uit tussen de ontwikkeling en de groei. Vergezeld van leuke foto’s en met hulp van grappige grafieken neemt hij in een gestaagd, maar niet opgejaagd tempo samen met jou de nieuwe informatie door. De setting van de studio oogt eigentijds en professioneel. De korte interviews met een paar pedagogische medewerkers klinken ongedwongen.

Terug naar je studentenleven
En ik heb ook al wat geleerd, of: ik herhaalde op een speelse manier bekende informatie. Aan het eind kon ik een korte kennisquiz maken en kijken of er echt iets is blijven “hangen”.
Ik ga zeker proberen collega’s op mijn werk en binnen mijn organisatie enthousiast te maken voor het volgen van deze colleges. Ik ben benieuwd of het me zal lukken.
Behalve verdieping geeft het volgen van een college mij een jeugdig gevoel. Het brengt de herinneringen aan mijn studentenleven terug.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.