Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jolanda Rikers – Zilveren jubileum met rouwrandje

Jolanda Rikers - Zilveren jubileum met rouwrandje

 

Onze organisatie viert dit jaar haar 25-jarig jubileum. Na jaren van voorspoed vond ik het wel passend om hiervoor eens goed uit te pakken. Een feestelijke jubileumreceptie, de Kokkie-filmpjes, een spectaculair en gratis kindfestival, diverse gratis studieavonden en als klap op de vuurpijl een uitstapje voor alle medewerkers en hun gezin naar Disney Parijs. Het kon niet op!?

Blijkbaar toch wel…. Want tegelijkertijd met onze festiviteiten zagen we ook een terugval in kind-aantallen. Met name in de BSO -25%!

Tja, zo wordt het nooit iets met die vrouwen in Nederland. Zijn we daarvoor in de jaren zestig op de barricades gesprongen?!

Tja, de parttime werkende vrouw plooit haar werktijden zo dat ze thuis is als de kinderen uit school komen. Ook hoor ik steeds meer dat vrouwen stoppen met werken, omdat de kosten van kinderopvang volgens hun niet opwegen tegen de baten van economische onafhankelijkheid!

Tja, zo wordt het nooit iets met die vrouwen in Nederland. Zijn we daarvoor in de jaren zestig op de barricades gesprongen?! Ik vraag ouders wel eens ter vergelijking hoeveel ze aan hun schoonmaakster per uur betalen of wat hun een avondje uit kost. Wat is de kinderopvang je waard? Ik wil het antwoord op de vraag niet afwachten en vind dat we al te lang in het defensief zitten. Ik stel dan ook voor dat we gaan werken aan productinnovatie, los van de Wet Kinderopvang, zodat onze talentvolle medewerkers kinderen kunnen blijven uitdagen.

Voor dit moment rest mij alleen nog jullie het volgende te wensen:

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.