Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jolanda Rikers – Tik-tik

Binnen mijn organisatie ben ik projectleider van het project Sociale Media. Nadat we begin dit jaar een valse start hadden gemaakt met een externe adviseur, gaat het project nu met rasse schreden vooruit. Simpelweg door het feit dat een ander projectteamlid op de Kindvak tik-tik heeft ontdekt.

Tik-tik is een nieuwe manier van communiceren voor de kinderopvang. Via een aanraakscherm kunnen pedagogische medewerkers informatie, foto’s, video’s en dagverslagen met elkaar uitwisselen. tik-tik is vooral een nieuwe ervaring die je met eigen ogen moet zien. tik-tik is ontwikkeld in nauwe samenwerking met medewerkers van kinderopvang. Daarbij is voortdurend geluisterd naar de wensen van medewerkers, ouders en kinderen en dat zie je ook (http://www.tik-tik.nl/).

Op 30 juni jl. bezocht ik samen met een nieuwe externe adviseur, de kinderopvangorganisatie achter tik-tik, De Klimboom in Breukelen. Angelika Pelsink, directeur van de Klimboom en haar tit-tik-team, demonstreerde ons op enthousiaste wijze de toepassing. Alhoewel het nog niet alle functionaliteiten bezit, die wij wensen (onder meer een forum-optie ontbreekt nog), biedt tik-tik met name een unieke communicatiemogelijkheid voor medewerkers en ouders. Naast het ter plekke inzien van foto’s, nieuws en filmpjes, kun je een en ander ook op een website in je eigen woon- of werkomgeving rustig terug zien. Super toch voor ouders die weinig tijd hebben tijden het breng- en haalmoment. We hopen inde 2e helft van augustus ‘live’te kunnen gaan met 1 proefopstelling. Later volgen er hopelijk meer. Wordt vervolgd.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.