Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jolanda Rikers – Sluitende begroting peuterspeelzalen

Deze week zijn de productbegrotingen 2008-2010 door ons bestuur vastgesteld. Voor 1 april moet de productbegroting peuterspeelzalen binnen zijn bij de gemeente Kerkrade. Het is geen sinecure om in de eerste maanden van het jaar al te begroten voor het volgend jaar. Zeker in de huidige hectische tijd. Desalniettemin zijn we er gisteren weer op tijd in geslaagd en niet onverdienstelijk. Evenals dit jaar hebben we ook voor het komend jaar weer een sluitende begroting voor de peuterspeelzalen. Dat is wel eens anders geweest. Maar door de continue aandacht voor efficiency en kostenbesparingen, hebben we nu ook grip op deze tak van sport. De begrotingen voor de kinderdagverblijven en BSO’s zijn sinds de invoering van de Wet Kinderopvang al geen probleem meer. Sterker nog, we realiseren een resultaat van 10% van de omzet en dat is hoog ten opzichte van de branchecijfers. Zeker als je bedenkt dat Kerkrade in de meest ontgroenende regio van Nederland ligt. Als idealist keer ik graag het tij. Met onze subsidieaanvraag bij het agentschap SZW willen we ons graag inspannen voor het vergroenen van Kerkrade. Ik hou jullie op de hoogte.

Marike Vroom werkt al 27 jaar voor de kinderopvangbladen. Begonnen als redacteur voor het blad Kinderopvang, daarna jarenlang als hoofdredacteur van dat blad en ook van Management Kinderopvang, Kinderopvangtotaal.nl én Zosja.nl. Sinds 2023 heeft Sophie van Hogendorp het hoofdredacteurschap overgenomen. Marike blijft betrokken als eindredacteur van Management Kinderopvang. De sector heeft voor eeuwig haar hart gewonnen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.