Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jolanda Rikers – Samenwerken

Het thema samenwerken stond centraal in mijn agenda deze week. Maandagavond zat ik aan tafel met de besturen van omliggende peuterspeelzaalorganisaties. Vanwege alle (politieke) ontwikkelingen op het gebied van kinderopvang, bekijken we in hoeverre we nader kunnen samenwerken en eventueel BSO op kunnen oppakken. Dit zou efficiencyvoordelen, maar ook kwaliteitsvoordelen kunnen opleveren. Voor onze organisatie is dat wat gemakkelijker te organiseren, omdat wij reeds BSO en peuterspeelzaalwerk combineren. Dinsdag zat ik aan tafel met het projectteam voor een nieuwe school met een verbreed aanbod in Kerkrade. In dit verbrede aanbod zit ook kinderopvang en peuterspeelzaalwerk. Evenals in het voortgezet onderwijs, wil deze basisschool gaan werken met interesseprofielen voor kinderen, waarbij een open leersysteem centraal staat. De kinderopvang zal ook worden geïntegreerd in het aanbod. Het is een zeer inspirerend project, waarbinnen we zeker een innovatief element voor de kinderopvang willen gaan ontwikkelen. Donderdag zat ik aan tafel met mijn directe concurrenten uit de omliggende gemeenten. Ook hier was het thema samenwerken, vanwege de opvang op basisscholen. De lokale onderwijsstichting wil graag een convenant met meerdere partijen sluiten, mits zij zich kunnen schikken in de randvoorwaarden. Een belangrijke voorwaarde is 1 prijs. Voor ons is dit niet zo’n probleem, want we zijn de goedkoopste; de anderen zullen hun prijs moeten verlagen. Voor eind maart moeten we er samen uit zijn. Er is in ieder geval voldoende basis voor een goede samenwerking.

Marike Vroom werkt al 27 jaar voor de kinderopvangbladen. Begonnen als redacteur voor het blad Kinderopvang, daarna jarenlang als hoofdredacteur van dat blad en ook van Management Kinderopvang, Kinderopvangtotaal.nl én Zosja.nl. Sinds 2023 heeft Sophie van Hogendorp het hoofdredacteurschap overgenomen. Marike blijft betrokken als eindredacteur van Management Kinderopvang. De sector heeft voor eeuwig haar hart gewonnen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.