Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jolanda Rikers – Politiek versus provincie

Helaas moet ik vaak concluderen dat onze politiek zich met name laat leiden door de ontwikkelingen in de grote steden Randstad. Dit gebeurt ook in de kinderopvang; de problematiek van de grote steden is heel anders dan in de periferie.

Hoge werkloosheid
Zo hebben wij nauwelijks wachtlijsten en hebben ouders op het platteland een gastouderbureau als enige optie. Ook kunnen we relatief gemakkelijk aan goed gekwalificeerd personeel komen en is er nauwelijks verloop. We hebben hier wel een hoge werkeloosheid.

75 procent uit de randstad
Het verbaast me trouwens niet dat politiek Den Haag zo opereert; neem nou eens het recent verschenen rapport van de Onderwijsraad. Achterin staat met naam en toenaam een hele lijst van experts die ze hebben geraadpleegd bij het opstellen van hun rapport. 75% van de zogenaamde experts komen uit de Randstad.Tja, daar kijk je natuurlijk nier naar als politicus.

Oprukken richting onderwijs
Ik zou dan ook willen pleiten voor een gedifferentieerd systeem van kinderopvangtoeslag waar bij voldoende rekening wordt gehouden met de verschillen tussen grote steden en platteland en daarbinnen ouders een keuze vrijheid hebben. Daarnaast vind ik dat we met ons mooie Manifest als kinderopvang kunnen oprukken richting onderwijs; waarom kunnen kinderen ten behoeve van de doorgaande ontwikkelingslijn niet tot 6 jaar bij ons blijven!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.