Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jolanda Rikers – Persvrijheid

Jolanda Rikers - Persvrijheid

Ik was niet erg gelukkig met de kop in het Limburgs Dagblad las, daags na onze nieuwjaarsreceptie: ‘Egoïsme peuters te lijf’. Een creatieve journalist had specifieke opmerkingen van mij uit de context getrokken en daar zijn eigen verhaal van gemaakt. Persvrijheid noemen ze dit. Ik had hem toegelicht dat ik blij was met het onderzoek van Micha de Winter ten aanzien van opvoeden in democratie. Hij geeft daarin aan dat kinderopvang een substantiële rol kan spelen bij de ontwikkeling van peuters. Het leren delen met leeftijdsgenootjes draagt bij aan sociaal gedrag. Eindelijk eens een keer een positief geluid over de kinderopvang. Echter, de vrije interpretatie van de journalist heeft dit weer helemaal te niet gedaan. Vervolgens kopte diezelfde krant op vrijdag met een ingezonden brief, waarin de kinderopvang met de grond gelijk werd gemaakt en werd geadviseerd dat kinderen het beste door hun eigen ouders kunnen worden opgevoed. Ook werd er een vergelijk gemaakt met asielzoekerscentra. Tja, hier was ik natuurlijk helemaal niet gelukkig mee en heb dan ook in overleg met ons bestuur een korte reactie opgesteld. Hopelijk blijft het hierbij en kunnen we ons weer richten op datgene waarvoor we zijn, namelijk het bieden van ontwikkelmogelijkheden aan kinderen.

 

 

Marike Vroom werkt al 27 jaar voor de kinderopvangbladen. Begonnen als redacteur voor het blad Kinderopvang, daarna jarenlang als hoofdredacteur van dat blad en ook van Management Kinderopvang, Kinderopvangtotaal.nl én Zosja.nl. Sinds 2023 heeft Sophie van Hogendorp het hoofdredacteurschap overgenomen. Marike blijft betrokken als eindredacteur van Management Kinderopvang. De sector heeft voor eeuwig haar hart gewonnen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.