Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jolanda Rikers – Open KOK-dagen

In het kader van ons 20-jarig bestaan organiseren we op zondag zogenaamde open-KOK-dagen. Niet dat dan een KOK ons gaat verzorgen op onze locaties, maar de afkorting Kinder Opvang Kerkrade is simpelweg KOK. Ik heb hiervoor een projectteam samengesteld bestaande uit 7 enthousiaste medewerkers, die elk voor haar locatie of een combinatie van locaties de kar trekt. Voor de open dag worden ouders, relaties en de buurt uitgenodigd. Elke locatie organiseert leuke activiteiten en minimaal 1 collecteactie voor ons goed doel Cliniclowns dit jaar. Er wordt verwacht dat de medewerkers aanwezig zijn die dag en de tijd wordt niet gecompenseerd. Wel krijgt iedere locatie een budget om de catering te regelen en het geld wat ze overhouden mogen ze verdelen onder het team. Nou, dat hebben ze in hun oren geknoopt. Vandaag had ik vergadering met de projectgroep en allen waren creatief bezig geweest met sponsoren voor eten en drinken. Ook wordt er een oud-speelgoedmarkt georganiseerd, een veiling van schilderijtjes, etc. Toch leuk om te zien hoe medewerkers zich door zo’n activiteit kunnen ontpoppen tot ware ondernemers.

Marike Vroom werkt al 27 jaar voor de kinderopvangbladen. Begonnen als redacteur voor het blad Kinderopvang, daarna jarenlang als hoofdredacteur van dat blad en ook van Management Kinderopvang, Kinderopvangtotaal.nl én Zosja.nl. Sinds 2023 heeft Sophie van Hogendorp het hoofdredacteurschap overgenomen. Marike blijft betrokken als eindredacteur van Management Kinderopvang. De sector heeft voor eeuwig haar hart gewonnen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.