Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jolanda Rikers – Onderzoek naar dienstverlening

In sommige wijken van Kerkrade komt de BSO niet echt van de grond en loopt het aantal aanmeldingen in de niet-VVE peuterspeelzalen terug.

Voordat we in allerlei acties gaan schieten op basis van emotie, heb ik twee groepen van stagiairs marktonderzoek van de Hogeschool aan het werk gezet. De ene groep onderzoekt bij ouders tijdens haal- en brengtijden bij zes scholen in Kerkrade waarom zij niet voor BSO kiezen.

Het is een onderzoek met vooral open vragen, omdat we graag achterliggende informatie willen krijgen, opdat we daarna gerichte acties kunnen opzetten. De andere groep onderzoekt bij drie scholen, maar ook bij de jeugdgezondheidszorg waarom ouders niet voor een gewone (niet-VVE) peuterspeelzaal kiezen.

Ook in dit onderzoek worden veel open vragen gesteld. Ik was erg blij met de coöperatieve houding van de basisschooldirecteuren en het niveau van de stagiairs. Momenteel vindt het veldwerk plaats en over enkele weken zijn de resultaten bekend. Ben erg benieuwd. Mijn motto is: meten is weten!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.