Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jolanda Rikers – Noten kraken tijdens de nieuwjaarsreceptie

In navolging van onze succesvolle personeelsbijeenkomst eind oktober, had ik entertrainer Richard de Hoop gevraagd om onze nieuwjaarsbijeenkomst meer ‘schwung’ te geven. Eind oktober had hij een assortiment aan muziekinstrumenten bij zich om onze medewerkers te typeren.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie werden noten gekraakt. Zo slaagde hij er weer in om op een ludieke manier medewerkers te vertalen naar vrolijke, zachte en kritische noten maar ook naar stille vennoten en borrelnoten. Ook wist hij zijn programma te koppelen aan ons thema 2011: ‘Toon je talent’. Zo gaf hij ons de opdracht om eerst op zoek te gaan naar onze talenten. “Ga terug naar je lagere schooltijd. Waar was je goed in en waar ging/gaat je hart sneller van kloppen? Weet je het zelf niet, vraag het aan mensen die je goed kennen”, aldus Richard. Er ontstond al aardig wat rumoer in de zaal.

Tijd om aan de slag te gaan, vond ik. Ik riep dan ook iedereen (ook de aanwezige relaties) om zich vanuit hun talent te buigen op ons plan 2011 (in de zaal aanwezig op flipovers). Dit alles natuurlijk onder het genot van een hapje en drankje; het was tenslotte een nieuwjaarsreceptie. Ruim een uur na de officiële eindtijd van de receptie stonden nog een twintigtal medewerkers te discussiëren bij de flipovers. De flappen waren ruimschoots ingekleurd met namen van getalenteerde medewerkers en relaties en dat deed me deugd.

Wat een notenkraker toch kan openen aan nieuwe mogelijkheden en dan is het jaar pas 2 weken oud!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.