Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jolanda Rikers – Medewerkers verdienen pluim

Binnen ons managementteam hadden we bedacht om medewerkers die een bijzondere prestatie leveren aan het einde van het jaar een bonus te geven in de vorm van geld. In overleg met de OR is besloten om dit niet te doen. Een geldbonus zou volgens hun verkeerd kunnen vallen bij het personeel. Zij vonden het wel een goed idee om medewerkers, die een bijzondere prestatie hebben geleverd op dat moment in het zonnetje te zetten. Via ons goede doel project CliniClowns, ben ik op de site www.pluimen.nl terecht gekomen. Deze site biedt in diverse prijsklassen pluimen aan, die je bv. aan een medewerker kan geven. Aangezien de OR heel enthousiast was over deze vorm van waardering, hebben er meteen werk van gemaakt. Deze week heb ik al vier pluimen uitgedeeld. De eerste aan een medewerker van een peuterspeelzaal die tijdens een sponsorproject met de Rabobank gigantisch veel werk heeft verzet. De andere drie aan de projectmedewerkers van het 20 jarig jubileum. Ook al is het jaar nog niet om, ook zij hebben enorme inzet getoond tot nu toe. Voor mij is het ook hartstikke leuk om te doen. Vooral de verrassing en de blijdschap bij medewerkers is heel groot. De tijd zal moeten leren of ook de andere collega’s er zou op reageren. Ik heb in ieder geval in de nieuwsbrief aan het personeel aangegeven dat ook zij medewerkers mogen voordragen.

Marike Vroom werkt al 27 jaar voor de kinderopvangbladen. Begonnen als redacteur voor het blad Kinderopvang, daarna jarenlang als hoofdredacteur van dat blad en ook van Management Kinderopvang, Kinderopvangtotaal.nl én Zosja.nl. Sinds 2023 heeft Sophie van Hogendorp het hoofdredacteurschap overgenomen. Marike blijft betrokken als eindredacteur van Management Kinderopvang. De sector heeft voor eeuwig haar hart gewonnen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.