Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jolanda Rikers – Lage opkomst voor Kokkie

Jolanda Rikers - Lage opkomst voor Kokkie

 

In de Week van de Opvoeding (1-7 oktober 2012) draait alles om ontmoeting en uitwisseling tussen ouders, medeopvoeders, kinderen en jongeren. Daarbij staat een positieve benadering voorop. Thema van de Week van de Opvoeding 2012 is ‘Luister ’s naar me!’.

Het Centrum voor Jeugd en gezin heeft in samenwerking met Kinder Opvang Kerkrade, dit thema omgezet naar het evenement ‘Luister eens naar Kokkie’. Kokkie is onze opvoedexpert, die optreedt in diverse korte filmpjes, waarin hij tips geeft aan ouders. Alle tips staan in het teken van de methodiek Triple P, positief opvoeden. Er zijn filmpjes over samen sporten, samen spelen, lekker eten en lekker slapen.

‘Alle tips staan in het teken van de methodiek Triple P, positief opvoeden’

Op woensdag 3 oktober, midden in de opvoedweek vond de ‘launch’ van deze filmpjes plaats door onze wethouder van de Gemeente Kerkrade. Aansluitend konden kinderen deelnemen aan diverse gratis sportworkshop, waren er leuke activiteiten voor de kleintjes en een infomarkt voor ouders. De ouders kregen bovendien het gratis opvoedweekgeschenk 2012; een leuk boekje van Steven Pont. Helaas was de opkomst erg klein. Hierdoor hebben wel onze aanwezige BSO kinderen volop zelfverdediging, dansen en boksen kunnen oefenen.

Bij navraag bij de schooldirectie bleek dat ze het evenement low impact hadden uitgezet, uit angst dat er teveel kinderen zouden komen. Tja, liever teveel dan te weinig, toch.

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.