Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jolanda Rikers – KOK gaat voor gezond!

  Met Carnaval hebben we met ruim 180 ouders, kinderen en medewerkers meegelopen in de kinderoptocht. Ondanks ’s ochtends er sprake was van winter wonderland, waren ons de weergoden ons goed gezind. Ik ben niet zo’n carnavalvierder, maar het meelopen in de optocht samen met klanten en collega’s laat ik mij niet ontgaan.

Dit jaar was ons thema ‘KOK (Kinder Opang Kerkrade) gaat voor gezond’, vanwege het belang van gezond eten, ook bij ons. In de ochtend werden we allemaal vrolijk geschminkt met een peen op de ene wang en een tomaat op de andere (geen SP-promotie!).

Vervolgens wandelden we met twee muziekwagens, getooid met een hoge koksmuts, short met allerlei versieringen naar de startplek van de optocht. Aldaar trokken we veel bekijks en werden we ook door een verslaggever van het Limburgs Dagblad opgemerkt; dit leverde ons weer een mooi krantenartikel op.

Ons startnummer was 2, meteen achter de Roda JC groep. Langzaam kwam ook het zonnetje tevoorschijn en kan het feest beginnen. Om 13.11 uur was het dan zover. Met veel elan trokken we door de straten van Kerkrade en deelden we naast vlaggetjes en ballonnen ook leuke kok-wuppies uit met de slagon ‘KOK gaat voor gezond’. Er was veel belangstelling voor de stoet.

Op de markt van Kerkrade werden we verwelkomd door onze wethouder Hans Bosch. Ook hij kreeg de leuke wuppie met een aantal bospenen. Dat kan allemaal met Carnaval. De stoet eindigde in het verpleeghuis Hamboskliniek, waar we ook de oudjes onder ons hebben kunnen verblijden met onze groep. We kunnen terugkijken op een succesvolle bijdrage, die naar meer smaakt, maar dan pas weer in 2009. De overige Carnavalsdagen ben ik gevlucht naar Parijs. Kirchroa Alaaf! 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.