Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jolanda Rikers – Inspirerende cursus met ouders

Enige tijd geleden had één van onze oudercommissies zich aangemeld voor de BOINK-training Medezeggenschap. Echter, vanwege te weinig belangstelling ging de training niet door.

Wij vonden dat we dit positieve initiatief verder moesten oppakken en hebben vervolgens samen met BOINK een in-company-programma van deze training gemaakt, waarbij de eerste avond ook het management aanwezig zou zijn. Immers, wij hebben in dat kader ook nog het een en ander te leren.

In een sterk verhitte vergaderkamer (vanwege de hoge buitentemperatuur) vond vorige week de eerste avond plaats. We waren met 17 personen, waarvan 3 managementteamleden. Onder de bezielende leiding van BOINK-trainer André Truijman werd onze parate kennis van de wet Kinderopvang getoetst. Vooral zijn slimme tips op het gebied van communiceren met je achterban spraken mij zeer aan. Daar kan ik ook wat mee in de nieuwsbrieven naar ouders en medewerkers. Aan het einde van de avond had ik wel weer een actielijstje van zaken die we samen beter kunnen doen. Maar daar doen we het voor!

Zowel management als oudercommissieleden waren zeer tevreden over de inhoud, maar ook de aanknopingspunten voor de toekomst. De tweede avond zit het management er niet bij, maar krijgen we natuurlijk wel nog te horen wat er uit gekomen is. Mocht je worstelen met de inspraak van oudercommissies, dan is deze training zeker een aanrader.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.