Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Jolanda Rikers – Geen gratis kinderopvang

Eindelijk was het dan zover. Als drie musketiers presenteerden Balkendene, Bosch en Rouvoet hun nieuwe plannen. Je kunt je bijna niet voorstellen dat ze het eens zijn, maar het is wel zo. Het ziet er dus toch naar uit dat Bosch ‘onder’ Balkenende het kabinet ingaat. Ben benieuwd hoe deze tweeherigheid gaat functioneren. De tijd zal het leren. Blij ben ik ieder geval wel dat de gratis kinderopvang niet doorgaat. Voor een kwaliteitsproduct moet, vind ik, gewoon betaald worden. Ook wil ik graag dat ouders bewust blijven kiezen voor deze vorm van opvang. Een gratis variant zou wellicht andere effecten kunnen hebben. We kunnen ons nu gestaag voorbereiden op het tijdig en professioneel inrichten van voldoende BSO’s opdat per 1 augustus de eventuele nieuwe kinderen ook kunnen worden opgevangen in of nabij school. In Zuid-Limburg werken we hiervoor samen met onze directe concurrenten en dat is toch bijzonder te noemen. Onze belangrijkste onderwijsstichting Movare heeft ervoor gekozen om met meerdere partijen een convenant te sluiten. Op basis van een aantal uitgangspunten moeten deze partijen er gezamenlijk uitkomen. Deze contacten met Tovertuin en Humanitas lopen naar mijn smaak zeer constructief en voorspoedig. Uiteindelijk hebben we een gezamenlijk belang: het organiseren van opvang voor kinderen samen met de school.
De politiek en de markt is volop in beweging en kinderopvang staat hoog op de agenda met als motto: samenwerken, samenleven. In het kader van samenwerken hebben afgelopen week lokale politici voorgelezen in onze peuterspeelzalen. Het was een groot succes.

Marike Vroom werkt al 27 jaar voor de kinderopvangbladen. Begonnen als redacteur voor het blad Kinderopvang, daarna jarenlang als hoofdredacteur van dat blad en ook van Management Kinderopvang, Kinderopvangtotaal.nl én Zosja.nl. Sinds 2023 heeft Sophie van Hogendorp het hoofdredacteurschap overgenomen. Marike blijft betrokken als eindredacteur van Management Kinderopvang. De sector heeft voor eeuwig haar hart gewonnen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.