Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jolanda Rikers – Facts & figures

Meteen na mijn uitgebreide vaarvakantie, ging ik er afgelopen maandag weer flink tegenaan. Samen met Anja Hol van Humanitas had ik een afspraak bij een onderzoeksbureau in Nijmegen. Na een 2 ½ uur durende autorit (altijd nog sneller dan de boot) hadden we aldaar een afspraak met professor Mooij. Doelstelling van het gesprek was te kijken of we samen een onderzoek konden opzetten m.b.t. het effect van kinderopvang op de cognitieve en sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen. Er is al heel wat onderzoek gedaan over kinderopvang en nog meer mensen hebben er een subjectieve mening over. Maar echte facts & figures ben ik nog niet tegengekomen. Ik ga natuurlijk niet op deze weblog vertellen wat we allemaal besproken hebben, maar het was in ieder geval een vruchtbaar gesprek, waar we mee verder kunnen in de vorm van een kleinschalig onderzoek. Voorwaarde is wel dat het onderwijs meedoet, want daar moeten we gaan meten. Dus karde ik tegen het middaguur weer naar het zuiden en schoof ik om twee uur aan bij de grootste onderwijsstichting in Zuid-Limburg Movare. Ik moest daar toch al zijn vanwege het tekenen van de convenant voor de buitenschoolse opvang. (NB: dit gaan we samen met vijf concurrenten doen, dat is toch uniek!). De directievoorzitter reageerde meteen positief, dus we kunnen aan de slag. Lekker toch, als de lijnen zo kort zijn!

Marike Vroom werkt al 27 jaar voor de kinderopvangbladen. Begonnen als redacteur voor het blad Kinderopvang, daarna jarenlang als hoofdredacteur van dat blad en ook van Management Kinderopvang, Kinderopvangtotaal.nl én Zosja.nl. Sinds 2023 heeft Sophie van Hogendorp het hoofdredacteurschap overgenomen. Marike blijft betrokken als eindredacteur van Management Kinderopvang. De sector heeft voor eeuwig haar hart gewonnen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.