Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Romy de Moor – Uitrazen

In ons beleid staat dat we elke dag naar buiten gaan. Dat is maar goed ook! Vooral in deze spannende tijden hebben kinderen het af en toe nodig om even flink uit te razen.
Romy de Moor

Jij bent de kerstman en dan ben ik sinterklaas! Evi loopt richting de kast en zet een mijter op. “SINTERKLAASJE KOM MAAR BINNEN MET JE KNECHT…!”, hoor ik haar zingen terwijl Jonah erachteraan rent. HO HO HO!!! ‘Jongens, hebben jullie zin om buiten te spelen? Pak de jassen maar!!!’

De decembermaand is ontzettend gezellig en leuk, maar ook ontzettend spannend en druk. De kinderen zijn behoorlijk overprikkeld door alles wat er gebeurt. Soms is het dan best lastig om met twaalf kinderen én twee volwassenen op één groep te zitten en toch een beetje die rust te creëren. 

Na het buiten spelen komen de kinderen naar binnen gerend. “Wij hebben gefietst! Wij hebben op de stoomboot gespeeld! Ik heb cadeautjes uitgedeeld!” Allen hebben hun eigen gedachten en emoties verwerkt in hun spel.

‘Na een fijn uurtje buitenspelen is de rust wedergekeerd’

‘Wie komt er gezellig een boekje lezen?’, vraag ik de kinderen. Ik pak een boekje, ga op de grond zitten en voor ik het weet zit er een kringetje kinderen om mij heen. De mondjes vallen één voor één open, sommige kindjes wrijven wat in hun ogen, en allen luisteren aandachtig naar het verhaal. Na een fijn uurtje buitenspelen is de rust wedergekeerd.

“Nog een boekje!”, roept Tobias. Goed, nog één boekje dan, en daarna gaan we lekker een broodje eten. Evi legt haar hand op Jonah zijn been. Jonah stopt zijn duim in zijn mond en komt wat dichter tegen mij aanzitten. Aandachtig wordt er geluisterd, terwijl ik heel wat hartjes al een beetje in slaap zie vallen. 

‘Zullen we een broodje eten moppies?’ Wat slaperige hoofdjes kijken mijn kant op, knikken ja en staan op om aan tafel te gaan zitten. Ik zie bij allen een voldaan gezichtje en hoor aardig wat buikjes knorren. ‘Ga maar lekker zitten allemaal!’ Tussen het smullen door wordt er gezellig gekletst over ieders belevenissen. En als afsluiting van het fijne tafelmoment zingen we nog één keer… SINTERKLAASJE KOM MAAR BINNEN MET JE KNECHT!!


‘Onlangs hadden wij het in een werkoverleg over mishandeling. Er zijn veel verschillende soorten van mishandeling. Uit onderzoek is gebleken dat er op elke groep wel een kindje zit dat mishandeld wordt. Daar schrok ik van!’ Lees de vorige blog van Romy


 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.