Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Romy de Moor – Jongens en meisjes

Na de kerstvakantie voeren de kinderen op de groep van Romy een goed gesprek. Het gaat van de bioscoop naar jongens en meisjes en dan gaat het opeens over kale crackers. Pedagogisch medewerker Romy legt de gesprekken tussen kinderen weer haarscherp vast.

We zitten met zijn allen aan tafel. De kindjes hebben net geslapen, nu is het tijd om iets te eten en te drinken. Bas, wat heb jij gedaan in de kerstvakantie? Hij vertelt dat hij met zijn allen naar de bioscoop is geweest. Het gesprek verandert al snel in een ander onderwerp: wie is er een jongen en wie is er een meisje.

Mo vertelt dat hij een jongen is en dat hij twee zusjes heeft. Een grote zus en een beetje een kleinere zus. Ze slapen in een stapelbed. Mo wil ook een stapelbed. Hij wil dan boven slapen, en ik mag onder komen logeren. “Dat lijkt me gezellig Mo, lief van jou!“ Bas vertelt dat zijn broer Tom een jongen is. Samen spelen ze altijd Ninja. Terwijl hij het vertelt trekt hij er een stoer gezicht bij en laat zijn spierballen zien. “En wat is Sam dan, een jongen of een meisje?” vraagt mijn collega. Mo antwoordt “ dat is gewoon mijn broer “ Haha, ja, dat kan natuurlijk ook. Saar vertelt dat ze vanavond Good Life gaat kijken. “Dan kan je filmen dat je gaat slapen en eten enzo, dat doet Lisa ook altijd“ zegt ze. Lisa is Saar haar grote zus. “Als ik vier word dan moet ik ook een goeie camera. Dan kan ik ook vloggen“ Mijn collega en ik kijken elkaar verbaasd aan en moeten dan hard lachen. Juist… dat is de jeugd van 2018!

‘Wij zijn meisjes, wij hebben hartjes’

“Romy.. Romy.. Roooooomy!” roept Eva. Ja ja ja wat is er schat? “Ik ben een meisje en mama ook “ Ja dat klopt schat. Haar broertje roept “ Romy.. Romy.. Roooooomy, ik ben een jongen, want ik heb een piemel! “ Ja daar heb je gelijk in. Wat is papa dan? “Die is ook een jongen met een piemel”. En Eva, wat hebben jij en mama dan? “Wij zijn meisjes, wij hebben hartjes” Haha… die variant had ik nog niet gehoord.

Ondertussen hebben alle kinderen twee crackers gegeten. We eten altijd twee crackers met beleg en soms mogen ze dan nog een cracker zonder beleg.  Mo, wil jij nog een kale cracker? “Nee hoor” Wat wil je dan graag hebben? “Een cracker zonder iets erop” Van binnen moet ik lachen…Goed schat, alsjeblieft.

Het allerleukste aan mijn werk zijn de mooie gesprekken tussen én met de kinderen. Het was weer erg leerzaam, gezellig en hilarisch vandaag!


Romy schrijft over het dagelijkse wel en wee op de groep. De vorige keer ging het over de grote stoere jongen Maarten met een heel lief klein hartje. Lees deze blog


 

 

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.