Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Rebecca Beck – Racen, spelen en bewegen? Drie tips!

Rebecca Beck
Rebecca Beck, moeder van een zoontje (6) en dochtertje (3), is specialist bij Kenniscentrum Sport & Bewegen op het gebied van bewegen met kinderen. Van jongs af aan voldoende bewegen is essentieel voor een gezonde ontwikkeling van baby’s, dreumessen en peuters tot volwassene. Rebecca wil dan ook iedereen inspireren en motiveren om zoveel mogelijk in te zetten op bewegen! In haar werk combineert ze wetenschappelijke en actuele inzichten over bewegen met succesvolle ervaringen uit de praktijk. Haar insteek is om de kennis praktisch bruikbaar te maken en deze te delen.
‘Mama, nemen jullie die afslag? Dan neem ik deze. Klaar? Ready Steady Go!’ En daar gaan we. Mijn zoontje (net 4), dochtertje (bijna 1,5) en ik ‘racen’ om iets voor half 8 via de ‘afslag van de snelweg’ naar de kinderopvang. Mijn zoontje kiest zelf zijn vervoermiddel uit: witte loopauto, loopfiets of grote jongens fiets. Mijn dochtertje rent er vaak, nog een beetje waggelend, achteraan. Eenmaal bij de kinderopvang zwaaien we vol trots door het raam naar de ‘juf’, die enthousiast terugzwaait, om vervolgens vrolijk op de bel te drukken.
Rebecca Beck

Elke maandag en dinsdag beleven we hetzelfde avontuur. Eerst rijden we rustig op de ‘gewone weg’ (lees: stoep langs de autorijbaan) om vervolgens te racen op de snelweg (lees: een afgeschermd voetgangerspad). We gaan samen op in de belevingswereld van mijn zoontje. Wat een lol, heerlijk!

Maar dat is niet het enige waar ik blij van word. Ik vind het namelijk erg belangrijk dat mijn kinderen elke dag veel bewegen. Het is belangrijk voor hun ontwikkeling en met onze ‘race’ zetten we daar op een leuke en makkelijke manier op in! Immers, hoe je het draait of keert, de rit naar de kinderopvang moet plaatsvinden. En zo combineer ik het noodzakelijke (naar de kinderopvang gaan) met bewegen. Bewegen is echt onderdeel van onze dagelijkse activiteit en het geeft ons plezier, veel plezier. Eenvoudiger kan het toch eigenlijk niet zijn? Ook voor de kinderopvang zie ik eenvoudige en leuke kansen om (nog) meer beweging aan de dag toe te voegen! Met deze blog wil ik je daartoe inspireren en motiveren! 

Het stimuleren van bewegen bij de allerjongste kinderen is enorm belangrijk! Recent onderzoek van het VUmc, in opdracht van Kenniscentrum Sport, laat zien dat bewegen een positief effect heeft op de motorische- en cognitieve ontwikkeling van jonge kinderen.

Het is dan ook geen toeval dat tijdens het event ‘Beweeg het door’ van Kenniscentrum Sport onder andere pedagogisch medewerkers, managers en pedagogisch coaches van de kinderopvang in kaart hebben gebracht wat er komt kijken bij bewegen voor de allerkleinsten. Benieuwd naar de opbrengsten? Die zie je in de mindmap.