Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Blog Rebecca Beck – Kartrekkers van bewegen in de kinderdagopvang

De medewerkers van de kinderopvanglocatie van mijn dochter hebben in de afgelopen tijd niet stilgezeten. Zo hebben ze, naast het organiseren van de noodopvang, de locatie van top tot teen schoongemaakt en de tuin heringericht.
Rebecca Beck

Ook

Registreren

Rebecca Beck, moeder van een zoontje (6) en dochtertje (4), is specialist bij Kenniscentrum Sport & Bewegen op het gebied van bewegen met kinderen. Van jongs af aan voldoende bewegen is essentieel voor een gezonde ontwikkeling van baby’s, dreumessen en peuters tot volwassene. Rebecca wil dan ook iedereen inspireren en motiveren om zoveel mogelijk in te zetten op bewegen! In haar werk combineert ze wetenschappelijke en actuele inzichten over bewegen met succesvolle ervaringen uit de praktijk. Haar insteek is om de kennis praktisch bruikbaar te maken en deze te delen.

1 REACTIE

  1. Graag wil ik reageren op uw blog “Kartrekkers van bewegen in de kinderdagopvang”.
    Als ambassadeur van de Gezonde Kinderopvang (www.gezondekinderopvang.nl) dragen wij ook het belang van randvoorwaarden voor o.a. bewegen uit. Hoe kun je iemand binnen je organisatie kartrekker maken die draagvlak binnen de organisatie creëert en het proces bewaakt?
    Binnen de gezonde kinderopvang is de volgende vraag gesteld:
    “Hoe zorgt u dat uw opvang een gezonde, actieve en veilige omgeving biedt, waar pedagogisch medewerkers en gastouders zelf het gezonde voorbeeld geven? En hoe betrekt u ouders en kinderen hierbij?”Dat doet u met de scholing Een Gezonde Start. Bij de scholing hoort een train-de-trainer, die een stafmedewerker uit uw organisatie opleidt tot coach Gezonde Kinderopvang. De coach wordt hét aanspreekpunt voor gezonde leefstijl binnen de organisatie en schoolt de eigen collega’s structureel in Een Gezonde Start.
    De scholing Een Gezonde Start bestaat allereerst uit een basismodule. Hierin reflecteren de deelnemers op hun eigen leefstijl, gezonde leefstijl in hun organisatie en de interactie met kinderen en ouders. Daarnaast kunnen kinderopvangorganisaties zich naar keuze verdiepen met de themamodules: voeding, beweging, gezond en veilig gedrag & veilige omgeving.
    Ik wil ook graag reageren op het verhaal als directeur van een kleine organisatie. Ik ben zelf opgeleid tot coach gezonde kinderopvang en ben begonnen met het onderwerp Bewegen. Ik ben zelf de train de trainer Beweegkriebels gaan volgen en heb in samenwerking met Sportservice Schagen een training verzorgd voor diverse pedagogisch medewerkers in de kop van Noord-Holland. Mijn medewerkers zijn erg enthousiast en samen hebben we in het programma van de dag, beweegmomenten ingelast. Wij werken met Uk&Puk en daarin kun je heel goed beweegactiviteiten verwerken. Er komt dus niets bij, we verrijken juist allerlei activiteiten!
    Mijn conclusie is ook dat een kartrekker heel belangrijk is. Juist de coach gezonde kinderopvang heeft overzicht in alle thema’s die spelen binnen een organisatie en kan die thema’s ook koppelen aan elkaar en verankeren in het beleid van een organisatie.
    Marja Schmitz
    Directeur Kinderopvang Hoi Pipeloi te Schagerbrug
    Ambassadeur Gezonde Kinderopvang
    Trainer Beweegkriebels
    Trainer Uk&Puk

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.