Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

Blog Peter van Zijl – Nieuwe naam voor ‘kinderopvang’

Kinderopvang. Als er één naam de lading allang niet meer dekt, is het ‘kinderopvang’. Laten we bij de start van dit nieuwe decennium die knuppel nu eens in het hoenderhok gooien en die term, die uw vak schromeloos onderschat, afschaffen.
blog-peter-van-zijl-hoogste-tijd-voor-prijsplafond-zzp-ers
Peter van Zijl

Waar

Registreren

5 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. F.N.Lall Veel ouders zien de opvang inderdaad als een oppas. Maar ze willen wel een goede, want ze betalen er genoeg voor vinden ze. Veel ouders weten heel weinig van de belangrijke eerste jaren van een baby. Weten alles over uitzet, vaccinaties enz. maar niet over veilige hechting in met name het eerste twee jaar. Ze zouden veel meer kennis, voorlichting moeten krijgen al vanaf de zwangerschap van verloskundige en kinderopvang. Zolang ze deze kennis niet hebben en niet zien welke belangrijke rol jullie spelen bij met name de baby’s en dreumesen, zullen velen jullie blijven zien als een hele dure oppas. En daar zal de naam niks aan veranderen…

  3. Wat mij stoort is dat sommige ouders bij het afscheid zeggen,veel plezier he!ipv werk ze.ik ben gediplomeerd pedagoog heb jarenlange ervaring in de professionele kinderopvang. Ik heb een kleinschalig professionele kinderopvang als gastouder en ook ik moet voldoen aan alle strenge eisen GGD. Ik stimuleer de kinderen in hun ontwikkeling op alle gebieden in zijn/haar eigen tempo. Een veilige omgeving bieden maar ook op emotioneel gebied een aai,troosten,complimenteren hoort hier ook bij. Zelfredzaamheid stimuleren. Het zou fijn zijn als ouders ons zien als professional &NIET als verkapte oppas

  4. Ik begrijp je punt, Maar wetgeving zegt dat kinderen max 140 % van de uren van de minst werkende ouder mag opgeven voor kinderopvangkosten.
    De primaire vraag van ouders is “opvang”. Dat die opvang vervolgens kindvolgend en ontwikkelingsgericht moet zijn, dat zal iedereen onderschrijven.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.