Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Marion Kozijn – Kapper

Als een peuter de geest heeft gekregen, kun je als volwassen soms alleen maar lijdzaam én met een grote glimlach om je lippen toekijken. Zoals bij de peuter Iqra die per direct een kapper nodig heeft voor haar pop.
Blog Marion Kozijn - Kapper

Iqra heeft een hoofdje vol grappige, zwarte krullerige staartjes. Ze springen vrolijk op en neer als Iqra door het lokaal danst.

De pop heeft lang, stijl, lelijk en zeer synthetisch wit haar, waar ik zojuist nog twee zielige staartjes in heb moeten maken. Het blijft desalniettemin een lelijk hoofd. Dat vindt Iqra ook want ze heeft een kapper nodig. Een kapper…… alsof ik die zo maar uit de lucht kan plukken.

Ze wordt een beetje boos omdat ik niet aan haar wens kan voldoen.” Ik wil een kapper!”zeurt ze en ik antwoord voor de zoveelste keer dat een kapper niet op de speelzaal is maar in de winkel. Ergens in het dorp. Ze loopt boos weg. De pop met het lelijke haar onderste boven met zich meeslepend. In de poppenhoek wordt er vervolgens hardhandig aan het poppenhoofd getrokken en geschud want de elastiekjes moeten eruit. Als dat uiteindelijk gelukt is, waar ettelijke haren bij verloren zijn gegaan, loopt ze weer naar mij toe en komt met een verrassende mededeling: de kapper zit in haar jaszak!

Wat lijkt me dat heerlijk: altijd de kapper zo dicht bij je! Altijd een mooi gekapt koppie. Nooit meer met een totaal verregend hoofd de dag door moeten brengen. We haasten ons naar de gang en uit haar jaszak komt, na wat verschrompelde takjes, een kleverig snoepje en een verkreukeld zakdoekje de kapper tevoorschijn. Een oud, groen exemplaar, waaraan de nodige tanden ontbreken.

“Iqra. dat is geen kapper. Dat is een kam!” “Kam” echoot ze en huppelt naar de pop om de mishandeling voort te zetten. Na een poosje vind ik haar terug aan de knutseltafel. De pop ligt op de bank, te midden van hele bossen haar, bij  te komen van de kappersbeurt. Het is er al met al niet mooier op geworden. Haar kwelgeest is lekker aan het knippen en plakken. Ineens gaat ze met de schaar in haar hand naar een van haar eigen staartjes: KNIP! Staartje eraf. Tientallen zwarte krulletjes op de grond….

HELP! Ik heb een kapper nodig!

Meer blogs van Marion lezen? De vorige keer schreef ze haar weblog over peuter Umeis met zijn glimmende Lamborghini >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.