Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog KOO Meppel – Pm’er Mariska over vakantie-opvang

In de zomer heeft pm'er Mariska de hele dag de tijd om met de kinderen op de bso activiteiten te ondernemen. Hoe vult zij haar dagen met de kinderen? Lees het in deze blog.
Kinderopvang Organisatie Meppel vaste foto.jpg
In de blogserie van Kinderopvang Organisatie Meppel is steeds iemand anders van de organisatie aan het woord. Dit keer: pm'er Mariska

“Vakantie-BSO, wat is dat eigenlijk”? De BSO is dan geopend van 7:00 tot 18:30 uur en hier bieden wij een goedgevulde dag met leuke activiteiten aan. “Oooh, wat zielig! Dan zitten de kinderen zolang op de BSO!” Zolang op de BSO dat  klopt, maar zielig? Nee, geweldig! Juist dan hebben we de tijd om nog meer en nog grotere activiteiten te organiseren. En wat dacht je van al die leuke uitjes die gepland staan?

In Meppel is er elke donderdag in het centrum de Donderdag Meppeldag. 6 weken lang is het elke donderdag feest in de stad. ‘s Morgens is er een rommelmarkt waar kinderen hun spulletjes kunnen verkopen. De kinderen van de BSO krijgen een zakcentje mee van huis en mogen dan wat leuks kopen. Wat een traktatie! Verder is er de hele dag vertier voor de kinderen. En wat is er nou leuker om samen met je BSO-vriendjes een leuke wandeling te maken door het centrum en lekker te spelen op die grote springkussens? En dan ook nog het straattheater bekijken, allemaal geschminkte en verklede mensen die allemaal stunts uithalen en leuke voorstellingen geven. En dan heb je nog ‘de dag van de lach’! Lachen, gieren, brullen, het is één groot feest voor de kinderen.

‘‘Word ik nu al opgehaald?’ of ‘ik wil hier nog even blijven’ en dan nog deze; ‘Wanneer mag ik weer naar de bso’?’

Verder staan er nog andere uitjes gepland zoals een uitstapje naar het fonteinen paradijs, de speeltuin met waterfonteinen! Heerlijk met het warme weer in de zomer. De kinderen vermaken zich er de hele dag. En na afloop lekker smullen van een ijsje! Daarnaast nog heerlijk wandelen in het bos, zelf broodjes bakken en beleggen en dan gezellig picknicken in het stadspark.

En ook op de BSO zelf hebben we genoeg tijd om te experimenteren met activiteiten. Leuke proefjes zoals een raket maken van een leeglopende ballon. Rietjes aan de ballon plakken, touwtjes door de rietjes, touwtjes vast knopen aan twee stoelen die tegen over elkaar staan, de ballon opblazen en… leeg laten lopen maar! Frrbllfrrrfffft… en daar gaat de ballon… euh raket!

De vakantie opvang, wat is dat toch fijn. En wat is dan het mooiste wat je hoort als ouders binnenkomen? ‘Word ik nu al opgehaald?’ of ‘ik wil hier nog even blijven’ en dan nog deze; ‘Wanneer mag ik weer naar de bso’?

Zielig hoor, die hele dagen op de vakantie-BSO! * knipoog*

Kinderopvang Organisatie Meppel biedt lezers van Kinderopvangtotaal een kijkje in hun keuken: van de groep tot het management: de organisatie blogt vanuit alle lagen van de organisatie. De vorige keer liet pm’er Sabina in haar blog zien hoe zij peuters vermaakte met een föhn en ijsblokjes. Lees deze blog

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.