Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Judith Kuiten – Lieve ouders, kom alsjeblieft uit de kast….!

Judith Kuiten
Judith Kuiten werkte twaalf jaar in pedagogische adviesfuncties, waaronder negen jaar als docent Pedagogiek op een ROC. Sinds 2011 reist Judith als spreker en trainer heel Nederland door om lezingen, bij- en nascholingen te verzorgen.
Mede blogger Karin Westerbeek schrijft in haar blog over haar ervaringen in Amerika. Geweldige om te lezen! Tikje jaloers… In een recent stukje vertelt ze dat ouders, vanuit een kast, naar hun kind in de kinderopvang kunnen kijken (denk aan een verhoorkamer met een spiegel die geen spiegel blijkt te zijn..) Ze vraagt zich af of ze het wel zou willen zien. Voor mij persoonlijk is dat geen vraag: Lieve ouders: kom uit de kast....!
Blog Judith Kuiten - Lieve ouders

Ik ben zelf niet zo’ n makkelijke ouder. Beetje een vakneuroot die het pedagogisch beleid van het gekozen kinderdagverblijf wellicht beter kent dan de gemiddelde pedagogisch medewerker (die er werkt). Zo één die nagedacht heeft over de inrichting van de ruimte en de buitenspeelmogelijkheden. Die twee keer in de week een belachelijk stuk omrijdt o.a. omdat ze wil dat baby op een babygroep verblijft. Die kritische vragen stelt tijdens een intake gesprek. Zo één.


‘Let them do their job, so that you can do yours…!’

Maar ook één die, zodra ze in de auto stapt, haar kind los laat. De pedagogisch medewerkers weten dat ze mij (ons) ALTIJD mogen bellen. En ik weet dat ze dat ook doen. Hier houdt mijn rol even op en begint dat van hun. Ik heb alle recht om te onderzoeken. Maar vervolgens is het mijn plicht om los te laten (en niet alleen ten aanzien van de pedagogisch medewerkers…)

Dear (American) parents:

Back off.

Let them do their job, so that you can do yours…!

Hoewel. Bij nader inzien is dat spiegelende raam wellicht helemaal niet zo’n slecht idee: maar dan wel zodat ze zichzelf eens kritisch aan kunnen kijken…..

Lees hier de weblog van Karin Westerbeek

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.