Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Jolanda Rikers – Thuis werken in de kinderopvang

Langzaam maar zeker stromen de kantoren bij de kinderopvang weer vol. Er zijn maatregelen genomen, zodat het ook weer kan. Op onze locaties hebben veel pedagogische medewerkers noodgedwongen thuis gezeten en slechts beperkt thuis kunnen werken (studie en administratieve werkzaamheden).
blog-jolanda-rikers-mijn-laatste-blog
Jolanda Rikers

Voor onze kantoormedewerkers en managers lag dat anders. Zij hebben goed een deel van hun werk thuis kunnen doen. Wat is goed? Hoe productief en effectief ben je met thuis werken. Veelal hoor ik dat ze thuis veel meer werk af krijgen dan op het werk, omdat ze thuis niet gestoord worden. Daar zit wat in, maar zou je dan ook kunnen stellen dat je voor de thuis-dagen minder uren betaald krijgt?

Ik vraag me sowieso af hoe sterk de intrinsieke drive is om je werk steeds slimmer te organiseren, zodat je het in minder tijd gedaan krijgt? Er geeft nooit iemand aan contracturen te verlagen, vanwege het slimmer organiseren van werk. Het is eerder omgekeerd, het liefst nog met extra ondersteuning erbij.

‘Ikzelf heb geen enkele dag thuis gewerkt, omdat ik prima op mijn werkplek de corona-regels in acht kan nemen’

Ik lees in de column van Ben Tiggelaar dat het thuis werken in eerste instantie zo succesvol was, omdat mensen een aangeboren behoefte hebben aan nieuwheid en variatie. Dit herken ik helemaal niet. Ik zie eerder dat mensen terughoudend zijn bij nieuwheid/innovatie. Aan de andere kant heb ik ook wel opgemerkt dat het thuis werken door veel mensen is omarmd, maar vooral ook omdat onze minister-president hiertoe opriep.

Er heerste aanvankelijk een grote angst om besmet te worden. Deze angst is nu grotendeels voorbij. Ikzelf heb geen enkele dag thuis gewerkt, omdat ik prima op mijn werkplek de corona-regels in acht kan nemen. Ook heb ik een bureau van twee meter (in hoogte verstelbaar), airconditioning, lekkere koffie en leuke collega’s. Ook wil ik solidair en aanwezig zijn met alle pedagogische medewerkers, die hun werk niet thuis kunnen verrichten.

Ik werk dit jaar alweer vijftien jaar in de kinderopvang.  Dit impliceert dat ik zowel de goede als de slechte tijden al een keer heb meegemaakt. Dit is overigens mijn zevende baan, dus ik weet ook vrij aardig hoe het in andere sectoren werkt. Daarom draag ik deze blog als een ode op aan de pm’er. Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.