Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Jolanda Rikers – Te late start

Vandaag las ik in ons regionaal dagblad dat het mooie project startklas voor peuters gaat starten. Ik had al eerder van het project gehoord. Kleuters die het nodig hebben, worden in kleinere klassen begeleid, dicht bij de wijk waar ze wonen.
Jolanda Rikers

Op zich een mooi initiatief dat er wordt gewerkt aan het beperken van doorverwijzing naar speciaal onderwijs. Bij een school in Kerkrade wordt al jaren zo gewerkt en met succes.

Aldaar vindt ook een mooie samenwerking plaats met de voorschool. De intern begeleider komt bij ons in de groepen de kinderen observeren welke eventueel doorstromen naar zo’n klas.

Ik heb dan ook een half jaar geleden aan de initiatiefnemers gezegd om de voorschoolse voorzieningen mee te nemen in het project. Immers, ook wij observeren kinderen en signaleren zaken waarmee je al meteen aan de slag kunt.

‘De eerste stappen in de richting van ontschotting’

Ook in onze contacten met ouders. Hierbij kan ook worden gedacht aan het inzetten van personeel: een startklas medewerker ruilt met een pedagogisch medewerker. De eerste stappen in de richting van ontschotting. Dat vonden de initiatiefnemers een goed idee.

Ik heb daarna nog een aantal malen hun daaraan herinnerd. Helaas, het project start zoals eerder bedacht vanaf 4 jaar.  Een te late start, naar mijn idee. Immers een kind wordt niet geboren met 4 jaar. Getuige onderstaand plaatje uit 1997… Wanneer gaar het onderwijs leren?

‘Afgelopen week vond de jaarlijkse ondernemersdag Meet & Made in Kerkrade plaats.Vanuit mijn nevenfunctie bij de ondernemersclub van Kerkrade heb ik mede het programma voorbereid en dat heeft geen windeieren gelegd.’ Lees de vorige blog van Jolanda

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.