Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Jolanda Rikers – Strakke digitale ALV

Van Felix Rottenberg wisten we al dat hij strak kon vergaderen, maar bij de digitale algemene edenvergaring (ALV) kwam deze kwaliteit nog beter naar voren. Brancheorganisatie Kinderopvang had de ALV dan ook heel professioneel opgezet in een ‘echte’ studio. Belangrijkste onderwerp van gesprek was de nieuwe cao Kinderopvang en ik vond het heel fijn dat dit onderwerp maar ook alle andere agendapunten zeer zorgvuldig werden behandeld.
blog-jolanda-rikers-mijn-laatste-blog
Jolanda Rikers

Er waren zeer duidelijke en heldere presentaties, er was voldoende ruimte voor kritische vragen, maar ook complimenten en er werd snel en adequaat gestemd. We bleven ook binnen de geplande tijd en dat met ruim 150 actief participerende opvangorganisaties. Top!

De dag ervoor had ik ook zo’n mooie digitale bijeenkomst met alle kinderopvangorganisaties (dat zijn er 20!) en de wethouder van Heerlen, Jordy Clemens. Ook hier stonden veel relevante punten op de agenda en was er veel ruimte voor vragen en discussie. Deze voortvarende wethouder voegt graag de daad bij het woord en naar mijn idee werden er goede afspraken gemaakt.

Met deze twee voorbeelden wil ik graag aantonen dat bij het digitaal vergaderen ondanks het niet-ontmoeten toch meer ruimte is voor persoonlijk contact en er voortvarend heldere besluiten worden genomen.

Wat mij betreft blijven deze erin!

‘In het Parool stond onlangs een interessant artikel van Marcel Levi over de groeiende bemoeizucht van de overheid. Ik herken die controledwang ook wel in de kinderopvang. Vooral als ik de kinderopvangregels afzet tegen het onderwijs. Zoals de regel dat iedereen die zich meer dan een half uur per drie maanden vertoont op de kinderopvanggroep, moet worden ingeschreven in het Personenregister.’ Lees de vorige blog van Jolanda

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.