Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog jolanda Rikers – Sander op bezoek

Afgelopen maandag was staatssecretaris Sander Dekker op bezoek bij onze Gezonde Basisschool voor de Toekomst in Landgraaf. Reden temeer voor mij om de rol van de kinderopvang in dit project goed te benadrukken.
Jolanda Rikers-Kinder Opvang Kerkrade.jpg
'Hopelijk heeft Sander begrepen dat zonder de kinderopvang de Gezonde basisschool voor de Toekomst geen toekomst heeft.'

Bij dit unieke project verzorgen wij samen met Kinderopvang Humanitas de Tussenschoolse Opvang waarbinnen kinderen een gezonde lunch van Sodexo krijgen en een leuke beweeg of creatieve activiteit krijgen aangeboden. Hiervoor is de lunch opgerekt naar ongeveer 2 uur en duurt de schooldag aan het einde langer.

Tijdens een bezoek van een hooggeplaatste ambtenaar dienen natuurlijk alle hooggeplaatste functionarissen (indirect) betrokken bij het project aanwezig te zijn. Maar Sander trok zich daar weinig van aan en ging gezellig op zijn hurken lunchen in de kleutergroep. Zie ook dit filmpje

Natuurlijk was er daarna nog volop gelegenheid om het project nader toe te lichten. Zo gaf onze gedeputeerde aan dat het project vanuit de Provincie Limburg wordt gefinancierd en dat dit perfect past binnen de sociale agenda. Vanuit de universiteit werd aangegeven dat maar liefst 25 wetenschappers hierop kunnen promoveren.

‘Wanneer je met de paplepel de voorkeur voor zoet kunt omzetten naar gezond, dan heeft een kind daar zijn leven lang plezier van’

Vanuit de kinderopvang mochten we helaas geen toelichting geven. Daar was geen tijd voor. Tja, ik moest dus even wachten voordat ik mijn punten kon maken….

Ik heb onze staatsecretaris vervolgens aangegeven dat we in onze voorschoolse voorzieningen al jaren bezig zijn met gezond eten en bewegen.  Immers, wanneer je met de paplepel de voorkeur voor zoet kunt omzetten naar gezond, dan heeft een kind daar zijn leven lang plezier van. Wij zorgen voor deze basis.

Bovendien heb ik aangegeven dat het geen sinecure is om elke dag tussen 12 en 14 uur veertig medewerkers gemobiliseerd te krijgen voor de vier gezonde basisscholen. Immers; medewerkers werken liever hele dagen op een locatie. Het is dan ook van belang dat het onderwijs hierin samenwerkt met de kinderopvang, middels combinatiefunctionarissen.

Hopelijk heeft Sander begrepen dat zonder de kinderopvang de Gezonde basisschool voor de Toekomst geen toekomst heeft.

In haar vorige weblog schreef Jolanda ook over het bezoek van Sander Dekker. ‘Bij vele lopende projecten lijkt een kind pas met 4 jaar in beeld te komen voor de politiek’, schreef ze. Lees haar blog hier

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.