Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Blog Jolanda Rikers – Ode aan de pm’er

Jolanda Rikers is bestuurder van Kinder Opvang Parkstad met opvanglocaties in Kerkrade, Landgraaf, Brunssum en Heerlen.
Ik werk dit jaar alweer vijftien jaar in de kinderopvang.  Dit impliceert dat ik zowel de goede als de slechte tijden al een keer heb meegemaakt. Dit is overigens mijn zevende baan, dus ik weet ook vrij aardig hoe het in andere sectoren werkt. Daarom draag ik deze blog als een ode op aan de pm’er.
blog-jolanda-rikers-mijn-laatste-blog
Jolanda Rikers

Ik heb namelijk nog nergens zo’n fantastisch team aan betrokken medewerkers meegemaakt. Dit geldt overigens niet alleen voor de medewerkers van Kinder Opvang Parkstad. Ook in de contacten met collega-bestuurders hoor ik hoe geweldig onze mensen ons door dit woelige corona-water heen laveren.

Telkens weer sta ik er weer versteld van hoe de nieuwe richtlijnen van de overheid naadloos worden uitgevoerd. Geen gemauw en gemaar, maar vooral aanpakken en improviseren.

Geen gemauw en gemaar, maar vooral aanpakken en improviseren.

Onze locatiemanagers dragen daar een zeer belangrijk steentje aan bij door aan de ene kant duidelijk uit te leggen wat de bedoeling is en aan de andere kant ook ruimte te geven voor eigen initiatief. En natuurlijk zijn onze medewerkers ook af en toe bang dat ze het virus te pakken hebben… maar dan laten we ze testen, zodat we meteen uitsluitsel hebben. Tot nu toe is iedereen negatief getest. Dus dat is weer positief.

Wat ik vooral heel leuk vind is dat de lockdown, waarbij toch een goot deel van de medewerkers thuis heeft gezeten, nog een motivatie-boost heeft gegeven. Onze medewerkers zijn superblij dat ze weer vmet z’n allen met dit mooie vak aan de slag kunnen en weer alle kinderen kunnen zien.

Deze afkorting staat voor mij ook voor Positieve Motivators; een voorbeeld voor vele anderen.

Ik ben dan ook supertrots op onze pm’ers. Deze afkorting staat voor mij ook voor Positieve Motivators; een voorbeeld voor vele anderen. Het is vooral fijn dat in deze crisistijd ook andere partners zien dat de kinderopvang het stevige fundament is, waarop kan worden gebouwd.

‘Op social media zie ik allerlei berichtjes van mensen die hun vakantie hebben moeten annuleren, hun verjaardag niet kunnen vieren of hun ouders niet kunnen zien. Tja, daar zitten we allemaal mee.’ Lees de vorige blog van Jolanda 

 

 

2 REACTIES

  1. Ook bij ons zijn de medewerkers super flexibel geweest in Corona tijd en daar buiten. Nooit mopperen en ze stonden gelijk klaar als we ze nodig hadden. Tja, een keertje een ochtendje muren verven of de groep anders indelen in plaats van op de groep werken, nooit gemopper, maar enthousiaste medewerkers, die het super vinden dat ze hun eigen inbreng hebben en daardoor zich ook gewaardeerd voelen.
    Samen zijn we deze onrustige tijd goed doorgekomen. Wel zijn we blij dat het nu weer wat rustiger is, als het gaat om alle regeltjes, administratie en heel blij dat alle kinderen weer mogen komen.
    Wij werken zelf ook als eigenaren op de groep, dit bevalt ons erg goed, je hebt hierdoor hele korte lijntjes, en afgelopen periode werkte dat heel prettig.
    Heel erg trots zijn wij op ons team!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.