Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Jolanda Rikers – Nieuw peuterstelsel

Veel gemeenten ontwerpen een nieuw peuterstelsel vanwege het ophogen van het aantal uren voor- en vroegschoolse educatie (VVE). Hiervoor krijgen zij van het Rijk extra middelen. Hier zijn we heel gelukkig mee.
Jolanda Rikers

Zo werkt Kerkrade aan een mooi aanbod waarbij elke kind recht krijgt op dagdelen VVE. Dit draagt positief bij aan gelijke kansen voor elk kind vanaf 2 jaar. Je kunt niet vroeg genoeg beginnen aan taalstimulering.

In Landgraaf, aangrenzende gemeente, wordt weer gekozen voor een heel ander stelsel. Wij zijn daar al jaren aanbieder en zullen ons aanbod moeten aanpassen. Zo zullen kinderen pas vanaf 2,5 jaar van het aanbod gebruik kunnen maken. Nu is dit 2 jaar. Ook zal de ouderbijdrage worden aangepast conform de VNG-tabel of kinderopvangtoeslag.

‘We willen de drempel om deel te nemen zo laag mogelijk houden’

Voor ons maar vooral voor onze klanten impliceert dit een behoorlijke aanpassing. Te meer daar nu ook concullega’s in Landgraaf VVE mogen gaan aanbieden. We hebben dit vandaag opnieuw kenbaar gemaakt bij de gemeente en hopen dat er meer ruimte komt voor de invoering. Immers, we willen geen klanten verliezen en de drempel om deel te nemen zo laag mogelijk laten zijn. Vanuit de overheid wordt deze ruimte al geboden tot 1 augustus 2020. Wordt vervolgd.

Het werd tijd om onze ‘oudere’ locaties een facelift te geven. Het achterliggende idee van onze architect was om een ‘park-gevoel’ binnen te creëren. In de ontwerpen staat onder meer natuurbehang centraal. De ideale ontmoetingsplek voor medewerkers en kinderen. Helemaal van deze tijd. Lees de vorige blog van Jolanda

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.