Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Jolanda Rikers – Niet op één lijn

Ik vraag me steeds af hoe het kan dat er iedere keer berichten het nieuws halen waarmee wij weer in de verdediging worden gedrukt. Afgelopen weken was dit een rapport van de onderwijsinspectie, dat al een half jaar oud was en natuurlijk de Amsterdamse pilot met peutertjes die naar school gaan. Het NCKO rapport was gelukkig deze keer iets milder over onze kwaliteit.
Blog Jolanda Rikers - Niet op één lijn

Waarom kunnen wij niet als branche het nieuws halen met interessante pilots of onderzoeken? Waarom hebben wij geen landelijke campagnes of tv programma’s (al dan niet betaald) waarin we kunnen etaleren hoe goed kinderopvang is.


‘Waarom geen landelijke campagnes om ons te etaleren’

Ik vrees dat het te maken heeft met de verdeeldheid van onze branchegenoten. Ik merk dat ook tijdens branche- of directeurenbijeenkomsten. Wij zitten niet op 1 lijn. Er zijn organisaties die voorsorteren naar onderwijs. Anderen weer naar welzijn. Er zijn commerciële clubs die alleen rendement belangrijk vinden en anderen die weer heel sterk op kwaliteit sturen. Ik kan zo nog wel een tijdje doorgaan, maar ik ben bang dat er nu geen grootst gemene deler is.

Willen we ons als branche sterk positioneren is dit wel nodig.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.