Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Jolanda Rikers – Monorail

Dit weekend zag ik een mooi filmpje van de gemeente Kerkrade. Met de titel ‘Kerkrade op koers’ keek het gemeentebestuur terug op de eerste helft van haar bestuursperiode. Ik ben een groot voorstander van het halverwege terugkijken of je nog koers houdt.
blog-jolanda-rikers-mijn-laatste-blog
Jolanda Rikers

Wij hebben dit toevallig afgelopen weken ook met ons management gedaan, ten aanzien van ons Strategieplan 2019-2022.

Hierbij moet ik concluderen dat ondanks alle fantastische initiatieven er geen wereldschokkende nieuwe zaken worden opgepakt. Dat hoeft misschien ook niet als je alles goed op de rit hebt en burgers/ouders en medewerkers tevreden zijn.

‘We hebben als management ooit gedroomd van een zogenaamde WoW-community’

Toch hebben we als management ooit gedroomd van een zogenaamde WoW-community. Wij werden namelijk bij onze strategievorming 10 jaar geleden, ten tijde van de vorige crisis, begeleid door een extern bureau. Hun aanpak was onorthodox. Zo maakten we geen SWOT analyse maar maakten we foto’s en opnames op straat en in onze locaties. Een en ander werd samen gebundeld en met het bureau en haar futurize methode omgezet naar toekomstige beelden.

Onlangs werd ik door de gemeente gevraagd om input te leveren voor innovatieve aspecten bij een nieuw te realiseren gebouw in Kerkrade. Ik ben toen weer gedoken in de opbrengsten van die strategische sessies van 10 jaar geleden, de WoW-community (zie plaatje).

Wat mij destijds het meeste triggerde was de monorail. Ik zag het al helemaal voor me: een duurzaam zelfrijdend vervoermiddel, waarmee jong en oud zich gratis kan verplaatsen naar alle relevante plekken van Parkstad (GaiaZOO, Continium, Leisure Dome, Mono Verde, Snowworld en dat nieuwe gebouw Vie), maar ook scholen en kinderopvang met elkaar verbindt. WoW, dat zou wat zijn!

Deze week was er geen persconferentie, maar wel al een verdrietig doorkijkje naar de komende tijd. Mijn geliefde Valkenburg is rond de aankomende Kersttijd een place to be. Lees de vorige blog van Jolanda

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.