Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Jolanda Rikers – Meer naar buiten

Alle sectoren hebben het maar druk met corona. Vanwege een hogere werkdruk (zieken, testen, bestellingen) maar ook door tegenvallende resultaten (aanvragen tegemoetkoming, ontslagen). Via de media informeren experts ons over de voortgang van de besmettingen en het onderzoek naar de remedie. Ik vind het het toch vooral moeilijk om het kaft van het koren te scheiden. Vooral omdat adviezen tegenstrijdig zijn.

blog-jolanda-rikers-mijn-laatste-blog
Jolanda Rikers

Ik merk ook bij mezelf dat ik het meeste opensta voor informatie die in mijn straatje past.

Zo las ik onder meer dat de kans op besmetting in de buitenruimte het laagst is. Het zou naar mijn idee dan ook een goede ontwikkeling zijn als we met z’n allen meer naar buiten gaan. Vooral meer buiten spelen voor jong en oud. Maar je zou natuurlijk ook buiten kunnen werken en vergaderen…. En dan hebben we net ons kantoor helemaal ge-redisgned met hoog-laag meubilair, flex-plekken, airco!

Op onze opvanglocaties gaan we al regelmatig met de kinderen naar buiten, maar waarom beginnen we de dag niet buiten?

Tja, we hebben nog een tuintje achterom dat nergens op lijkt. Ik zou daar wel graag van die buiten sporttoestellen willen installeren. Op onze opvanglocaties gaan we al regelmatig met de kinderen naar buiten, maar waarom beginnen we de dag niet buiten? Dat is nu ook gemakkelijker omdat de ouders niet de school in mogen.

Binnenkort gaan we weer met ons management brainstormen over de plannen voor 2021. Ik zag ‘het meer naar buiten’ op de agenda staan. Misschien plan ik het overleg gewoon al buiten.

‘In 2012 zijn we, zoals zovele stichtingen in die tijd, overgestapt naar het Raad van Toezicht-model. Deze transitie vereiste heel wat aanpassingsvermogen, zowel van mijn ‘oud-bestuurders’ als van mij. Ook al bestuurden zij al jaren op afstand, in de rol van toezichthouder kregen zij weer andere taken en bevoegdheden en dat gold ook voor mij.’ Lees de vorige blog van Jolanda.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.