Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Jolanda Rikers – Kinder Opvang Kerkrade Alaaf!

Ieder jaar lopen we mee in de kinderoptocht in Kerkrade. Elk jaar verzint een steeds wisselende projectgroep een ludieke opzet passend bij het jaarthema van ons activiteitenplan. Aangezien dit jaar buiten spelen centraal staat is onze slogan: ‘Met onze spruiten gaan wij in 2014 nog meer naar buiten'
Blog Jolanda Rikers - Kinder Opvang Kerkrade Alaaf!

Ondanks mijn verwoede pogingen voor een hogere participatie, lopen slechts 15 van de 100 medewerkers mee in de optocht. Desalniettemin bestaat onze groep uit maar liefst 200 personen, vooral  kinderen en ouders. Allen, verkleed als bloemen en tuinmannen/vrouwen, vinden het heerlijk om buiten te zijn.

Wij vinden het heel belangrijk dat kinderen meer buiten spelen. Buiten spelen is niet alleen goed voor de creatieve ontwikkeling van kinderen maar ook voor de sociale en de persoonlijke ontwikkeling. Doordat kinderen buiten veel bewegen draagt het ook bij aan hun gezondheid en motoriek.

Net als voorgaande jaren schenken we de opbrengst van onze deelname aan de optocht aan een goed doel. Dit jaar worden laarzen voor kinderen aangeschaft, zodat ook kinderen die geen tweede paar schoenen hebben volop kunnen genieten van het buiten spelen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.