Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Jolanda Rikers – Hoe creëer je meer geluk?

In ieder geval niet door je vrachtwagen vol met suikerbieten om te kiepen op de A2. Hierdoor leek het er bijna op dat ik niet aanwezig kon zijn bij de landelijke bdKO-dag (voor directeuren kinderopvang) over samensturing naar werkgeluk, in Putten. Gelukkig woon ik dicht bij Duitsland en was een alternatieve route snel gevonden. Ik wilde er ook persé bij zijn, want als bestuurslid had ik dit programma mede samengesteld.

We worden al jaren geconfronteerd met een teruglopend aantal leden. Dit komt enerzijds doordat er veel organisaties in de kinderopvang fuseren en er dan vaak nog maar één directeur, lees: lid, overblijft. Daarnaast horen we ook wel eens dat leden geen tijd vrij maken om te komen. Simpelweg omdat het te druk is of omdat het thema niet aanspreekt.

Nou dat was gisteren duidelijk anders. We hadden sinds lange tijd weer eens ruim 80 deelnemers (normaal rond de 50). Tja, samen sturen naar werkgeluk willen we allemaal wel. We hadden gekozen voor geen plenair programma, maar voor zes plenaire inspiratiesessies van elk 45 minuten, waarvan er twee tegelijkertijd plaatsvonden. Ik was samen met een collega en daardoor konden we aan alle sessies deelnemen.

Door de kleinere setting was er meer ruimte voor interactie maar ook informatieoverdracht. Ook hadden we gekozen voor een prachtige locatie op de Veluwe en een eindtijd vóór 16 uur, zodat je de files voor kon blijven.

Gelukkige medewerkers dragen ook bij aan gelukkige kinderen in de opvang

Dat heeft ons geen windeieren gelegd, want naast het hogere aantal deelnemers waardeerden de aanwezigen de sessies met achten en negens. Wow, daar word ik echt gelukkig van. Wat hebben we dan allemaal geleerd? Tja, dan had je maar moeten komen… Flauw hè. Op de website bdKO.nl kun je het allemaal nalezen.

In mijn drie sessies ben ik er in ieder geval van doordrongen dat ik ook anders moet gaan werken. Want op de vragen “Waar word je zelf echt gelukkig van?” en “Wanneer was dat voor het laatst?”, moest ik echt wel even nadenken. Ik word in ieder geval heel gelukkig als ik zie dat onze medewerkers gelukkig zijn. Gelukkige medewerkers dragen ook bij aan gelukkige kinderen in de opvang. Daar doe ik het allemaal graag voor.

Waar word jij echt gelukkig van? Tijd voor een goed gesprek.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.