Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Blog Jolanda Rikers – Engels en digitale lessen voor kleuters?!

Vanochtend werd ik weer opgeschrikt door een bedenksel van een adviescommissie Onderwijs. Kinderen zouden minder bezig moeten zijn met kennis die ze toch al op internet kunnen terugvinden en meer met het leren van de Engelse taal en digitale vakken. Ik ben het hier niet mee eens.
Blog Jolanda Rikers - Engels en digitale lessen voor kleuters?!

Het leren van een buitenlandse taal op jonge leeftijd is natuurlijk heel mooi, maar waarom niet al beginnen op peuterleeftijd. Ik heb mij laten vertellen dat het brein dan al klaar is voor het leren van buitenlandse klanken. Sterker nog, daardoor leren ze op latere leeftijd gemakkelijker een andere taal.

Tja, en dan de Engelse taal, terwijl Duitsland onze belangrijkste handelspartner is. Wij zijn al jaren bezig met het uitwisselen van peuters en medewerkers met onze Duitse kinderopvangpartners. De resultaten zijn verbluffend. Dus wat mij betreft gaan we hier voor het leren van de Duitse taal in plaats van de Engelse taal.

Tot slot de digitale les. Ja natuurlijk worden de digitale media steeds belangrijker. Misschien krijgen we straks wel een chipje geïmplanteerd met alle relevante informatie?! Derhalve pleit ik voor meer bewegen voor kleuters. Veel kinderen zijn te dik. En meer bewegen draagt ook bij aan een betere motoriek, het zelfvertrouwen en de breinontwikkeling van jonge kinderen. In de kinderopvang doen we het al. Nu het onderwijs nog.

Zo en nu weer aan het werk!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.