Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Jolanda Rikers – Eerst geven dan nemen

Kinder Opvang Kerkrade krijgt van hoveniersbedrijf Groen Totaal Limburg maar liefst een fiets en een groentetuin cadeau. Blijkbaar zijn er ook in moeilijke tijden gelukkig nog ondernemers, die anderen iets gunnen.
Blog Jolanda Rikers - Eerst geven dan nemen

Wij boden vervolgens weer onze wethouder samen met kinderwethouder de gelegenheid om dit gezonde cadeau te openen. Voor deze opening trotseerden de jeugdige groentetelers in spé van BSO Woelhonk zelfs de felle regenbuien. Beide cadeaus zijn het resultaat van de deelname aan het initiatief ‘Parkstad aan Zet’.


‘Als kinderen zelf groenten kweken, gaan ze ze vanzelf ook meer eten’

Tijdens deze zogenaamde  maatschappelijk beursvloer ontmoetten gemeenten, bedrijven, onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties elkaar om zoveel mogelijk matches tot stand te brengen tussen vraag en aanbod. Zo is ook een match tot stand gekomen tussen ons en Groen Totaal. Groen Totaal bood ons aan om samen met de kinderen een groentetuin aan te leggen. In het kader van het thema “Kinderopvang Gezond’ zijn we natuurlijk heel erg blij met dit cadeau. Als kinderen zelf groenten kweken, gaan ze ze vanzelf ook meer eten.

Naast dit mooie geschenk kregen we die dag ook nog de mooie fiets met ons logo geleverd.   Groen Totaal had die fiets gewonnen, omdat zij de meeste matches had gerealiseerd. Ik had eigenlijk met de fiets naar de groentetuin willen komen, maar ben blijkbaar toch een mooi-weer-fietser….. Het inwijden van de fiets laats dus nog even op zich wachten.

Groen Totaal heeft daarnaast een afspraak met mij gemaakt om te praten over onderhoud van onze tuinen. Tja het principe ‘eerst geven, dan nemen’ werkt zo (zie ook Cialdini, geheimen wederkerigheid http://www.youtube.com/watch?v=_4ZcStMsss8). Dit heeft ons weer geïnspireerd voor allerlei leuke promotieacties, die ons hopelijk extra klanten gaat opleveren. Wordt vervolgd.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.