Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Jolanda Rikers – De kop is eraf

Met het oog op mijn naderende afscheid bij KOP (Kinder Opvang Parkstad) ben ik afgelopen week gestart met een coachopleiding. Met mijn bijna 40-jarige werkzame leven en ruim 30-jarige leidinggevende ervaring leek me dit een reële vervolgstap.
blog-jolanda-rikers-mijn-laatste-blog
Jolanda Rikers

Afgelopen week heb ik deelgenomen aan de eerste opleidingsdag en dat viel niet mee. Voorafgaand aan de bijeenkomst moest ik al een e-learning module bestuderen. Vervolgens gingen we de hele dag in groepjes uiteen en aan de slag met diverse coachingsopdrachten. Dat was behoorlijk intensief, maar vooral leerzaam.

Vlieguren

Gelukkig waren er nog drie andere leeftijdgenootjes in mijn groep. In retrospectief had ik deze opleiding beter 20 jaar geleden kunnen volgen. Je leert namelijk vooral hoe je een ander aan de slag krijgt. Had mij een hoop gescheeld, haha!

Een onderdeel van de opleiding is het maken van zogenaamde ‘vlieguren’ voor de accreditatie. Hiervoor moet je met oefencoachees aan de slag, maar dat mag geen familie, vriend of collega zijn. Dat was nog even een uitdaging, maar ik heb er drie gevonden. Sterker nog, ik heb al enkele afspraken gepland. Alles pro deo natuurlijk, want ik ben nog in opleiding.

Zaaien en oogsten

Het is nog een hele uitdaging om het allemaal in tijd weggezet te krijgen, want in mijn huidige baan heb ik het ook heel druk. Het lijkt wel of al het zaaiwerk van de afgelopen jaren nu tegelijkertijd uitkomt. Hopelijk wordt snel een geschikte opvolger gevonden, zodat ik het oogsten goed kan overdragen.

Ze zeggen dat de laatste loodjes het zwaarst wegen, maar zo voelt het ook. Een en ander heeft natuurlijk ook te maken met de voortdurende coronacrisis die vooral in het weekend leidt tot oplopende besmettingen. Lees Jolanda’s vorige blog >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.