Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Blog Jolanda Knorren – Hier ligt mijn hart!

En ineens was daar een verzoek. Of ik een korte blog wil schrijven en mijn ideeën delen over ontwikkelingen die ik zie in de kinderopvang en wat me daarin opvalt of bezighoudt. Wow! Wat een kans om te vertellen hoe Raster Welzijn en Sam&ko kinderopvang binnen onze ‘moederorganisatie’ Raster samen de schouders zetten onder maatschappelijke vraagstukken.
blog-jolanda-knorren-
Jolanda Knorren

Altijd mét ouders, kinderen en andere bewoners in een wijk. Wat betekent maatschappelijke kinderopvang en waarom willen we dat? Hoe bouwen we vanuit deze unieke synergie aan ‘het samenleven’ in de buurt?

Ik doe mijn werk met een reden: ik zet mij in voor kinderen of volwassenen die geen stem hebben. En vind het boeiend iets teweeg te brengen, mensen aan het denken te zetten en soms ben ik ook een tikkeltje eigenwijs. Omdat ik probeer zoveel mogelijk feeling te houden met de mensen waar ik het voor doe. En omdat we als samenleving een aantal vraagstukken samen moeten oppakken; ieder vanuit zijn eigen rol.

‘Hoe zorgen we dat niet het grote geld, maar de ontwikkeling van kinderen leidend is?’

Ik vraag me bijvoorbeeld af bij de verschijning van het SER-advies vorige week: hoe kunnen we dit concreet maken? Hoe bewerkstelligen we voor álle kinderen toegankelijke kinderopvang? Hoe zorgen we dat niet het grote geld, maar de ontwikkeling van kinderen leidend is?

Dat is waar mijn hart ligt: kinderen écht perspectief bieden. Het minderwaardigheidsgevoel vanwege de plek waar hun wieg toevallig staat, wegnemen. Volgende keer deel ik graag hoe wij hieraan bijdragen en welke keuzes we daarbij maken. En hoe blij ik word van lachende, gelukkige kinderen! Als ik ze op onze groene locaties samen zie spelen, buiten in het gras en in de modder en zie hoe ze de natuur beleven dan zie ik niet alleen het effect voor hun verdere ontwikkeling, ik zie ook heel veel plezier. Prachtig!

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.