Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Ingrid van den Bunder – Trots!

De Beweegweken zitten erop. In de eerste week was er extra aandacht voor gezond eten en drinken. In de tweede week liepen we de Peuter4daagse. Avocado, watermeloen en zoete aardappel hadden een hoofdrol in de eerste week. De uitdaging voor onze pedagogisch medewerkers was om die drie op een smakelijke en originele wijze onder de aandacht van de peuters en hun ouders te brengen. Ik mag vol trots zeggen dat dat is gelukt.
blog-ingrid-van-den-bunder-trots
Peuteropvang Heerlen

Er werden zoete aardappelwafeltjes gebakken, meloenijsjes ingevroren en heerlijk gedipt in guacamole. Er waren meloenbootjes, smoothies, glaasjes sap van een watermeloen met wat munt, limoen en bubbeltjeswater, meloenpizza en zoete aardappelfrietjes. Loopt het water jullie al in de mond? Er waren picknicks, driegangenmenu’s, wandelingetjes naar de supermarkt waar de sappigste watermeloen werd uitgezocht, afkoelmomenten met zelfgemaakt meloenijsjes. Kortom, één groot feest.

In de tweede week liepen we de Peuter4daagse. Voor de zevende keer alweer. Het was warm, maar zonder klagen wandelden de peuters hun rondje. Soms ging de reis naar een andere peuteropvanglocatie. Maar ook naar het naburige verzorgingshuis, waar de peuters de bewoners bezochten.

blog-ingrid-van-den-bunder-trots
De finish tijdens de Peuter4Daagse. Foto: Peuteropvang Heerlen

Als kers op de taart vierden we de afsluiting van de wandelweek op een Heerlens voetbalveld. De (groot)ouders, peuters en pedagogisch medewerkers kwamen weer in grote getale naar de afgesproken plek en liepen er de laatste meters. Dit keer gaf wethouder Peter van Zutphen het startschot. Toen het tijd was voor de eerste medailles, was de wethouder verdwenen. Was hij al naar huis gegaan? Nee hoor. Hij stond niet bij de finish te wachten, maar wandelde die laatste meters mee. Heel enthousiast over de Peuter4daagse en het doorzettingsvermogen van de peuters.

De opkomst was groot, de reacties lovend. Maar het allermooiste waren de gezichten van de peuters en hun ouders. De peuters warm, trots en heel blij met hun medailles. Een bijna vierjarige: “Nu heb ik er twee!” Ouders waren zelfs nóg trotser. Een papa bij de finish: “Ik heb alle dagen meegelopen met de peuters en pedagogisch medewerkers. Krijg ik ook een medaille?” En natuurlijk kreeg hij die!

‘Alle peuters een strandbal in de vorm van een meloen mee naar huis’

Heel blij zijn we met ouders die hun tijd en enthousiasme inzetten voor de kinderen. Ouders die meelopen met de peuters, die de reis naar het eindfeest ondernemen, ouders die héél trots zijn op hun peuter die een medaille en wandeldiploma krijgt. Ondertussen hebben de kinderen al aardig wat kilometers in de benen. Met het wandel-bingoboekje proberen we ouders te stimuleren om ook ná de Peuter4daagse te blijven wandelen met hun peuter.

Met al die recepten en activiteiten waren ook nog eens prijzen te winnen. Sowieso kregen alle peuters een strandbal in de vorm van een meloen mee naar huis. De ‘hoofdprijs’ was een smoothie-fiets die afgelopen week bij de winnende locatie werd afgeleverd. Peuters kunnen nu hun eigen smoothie fietsen. De winnende locatie mag de fiets twee weken gebruiken. Dan gaat de fiets naar een andere locatie. Allemaal winnaars.

En volgend jaar? Doen we dit gewoon weer!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.