Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Ingrid van den Bunder – Nieuwigheden

Het nieuwe schooljaar is al even bezig. Peuters zijn ondertussen (weer) gewend, sommigen hebben nog wat moeite met het afscheid nemen, maar ook dat komt goed. Ons Servicebureau (nieuwe naam voor het centraal kantoor) werkt op volle toeren en de agenda’s stromen weer vol met afspraken, verhuizingen, vergaderingen en noem maar op.
blog-ingrid-van-den-bunder-herinneringen
Ingrid van den Bunder

Er staan nogal wat nieuwe dingen op stapel bij peuteropvang Heerlen. Locaties zijn verhuisd naar een nieuw lokaal of gaan dat dit schooljaar nog doen. Nieuwe pedagogisch medewerkers en een nieuwe locatiemanager zijn bij ons aan de slag gegaan, nieuwe peuters bezoeken onze locaties en op woensdag is de nieuwe (voor)leesrubriek Pretletter gestart. En alsof dat allemaal nog niet genoeg is, ging er vorige week een nieuwe website online. Met een nieuw logo, ander lettertype, nieuwe kleuren, nieuwe naamborden aan de gevels, nieuw briefpapier, kortom: een nieuw schooljaar met veel nieuwigheden.

Een goede start

Maar er is ook veel dat onveranderd blijft. Onze missie is nog altijd om peuters een goede start te bieden in het leven en om ze te helpen een geruisloze overgang te maken naar de basisschool. Dat doen onze pedagogisch medewerkers door een veilige en uitdagende omgeving te creëren. Door peuters uit te dagen in hun spel en ze te ondersteunen in hun ontwikkeling. Door ze daar waar nodig net dat extra’s te bieden dat die ontwikkeling op gang helpt.

Daarin blijven we ons ook als organisatie ontwikkelen. Onze peuterleidsters volgen de nodige cursussen. Ze leren werken met de twee methodes: Speelplezier en Piramide die we binnen Peuteropvang Heerlen gebruiken, volgen voorlees- en beweegcursussen en leren ook de verschillende systemen waar we mee werken onder de knie te krijgen.

‘Peuters blijven ontwapenend, spontaan, recht voor de raap en nieuwsgierig’

Verbonden met elkaar

Wie ook altijd wel hetzelfde blijven, zijn de peuters. Hun reacties, hun ontwikkeling, hun uitspraken: ze blijven ontwapenend, spontaan, recht voor de raap en nieuwsgierig. Het is dan ook die peuter waar we het met z’n allen voor doen. Want we willen niets liever dan ze een plezierige tijd geven in de peuteropvang, ze spelend de wereld laten ontdekken, laten leren, zich ontwikkelen, ze kansen bieden en op weg helpen in het leven. Daar gaan we ons als Peuteropvang Heerlen ook dit schooljaar weer sterk voor maken. Daarin voelen we ons verbonden met organisaties om ons heen, maar ook met peuter- en kinderopvangorganisaties in het land.

Samen zetten we er de schouders onder, samen gunnen we peuters en kinderen een goede ontwikkeling en een fijne toekomst. Ik wens jullie een goed nieuw schooljaar toe!

De zomervakantie staat voor de deur. En we zijn wel toe aan rust en andere gedachtes denk ik. Alleen zo blijf je ook scherp en enthousiast in je werk. Lees hier de vorige blog van Ingrid >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.